100 köy okuluna 100 bin kitap!

100 köy okuluna 100 bin kitap!
 “Sağlıklı Bir Gelecek İçin Kitap Okumalı Ve Okutmalıyız”  sosyal sorumluluk projesi başlatan Diyarbakırlı yazar ve şair Devran Sinanoğlu, 100...
 “Sağlıklı Bir Gelecek İçin Kitap Okumalı Ve Okutmalıyız”  sosyal sorumluluk projesi başlatan Diyarbakırlı yazar ve şair Devran Sinanoğlu, 100 köy okuluna 100 bin kitap ulaştırdı

Süleyman Özdemir / Diyarbakırlı yazar ve şair Devran Sinanoğlu’nun 2021 Yılında Diyarbakır’da başlatmış Olduğu “Sağlıklı Bir Gelecek İçin Kitap Okumalı Ve Okutmalıyız”  sosyal sorumluluk projesi kapsamında Diyarbakır’da 100 köy okulunun kütüphane ihtiyaçları karşılandı. Projesini Türkiye’ye yayan yazar, Diyarbakır dışında birçok ildeki köy okul kütüphanelerine de katkıda bulunuyor. 12 kitabı yayınlanan ve kitabının gelirlerini çocuklara bağışlayan yazar Sinanoğlu, yazdığı “Kaplumbağanın Zaferi” adlı çocuk kitabını da kütüphanelere ve öğrencilere ücretsiz dağıttı.

100 köy okuluna 100 bin kitap

Proje kapsamında Diyarbakır ‘da 100 köy okuluna 100 bin kitap ulaştıran yazar Devran Sinanoğlu, yürüttüğü proje ile ilgili şunları söyledi: “Projemizin ikinci yılındayız. Yaz’ında boş durmadık köy okullarımıza kitap gönderdik. Kütüphanelerini zenginleştirdik. Geçirdiğimiz süreç içerisinde gecemizi gündüzümüze katıp, çalışmalarımızı sürdürdük. Diyarbakır dışında; Muş/Malazgirt, Şanlıurfa/Siverek, Van/Edremit, Batman/Merkez, Rize/Ardeşen, Erzurum/Yakutiye, Mardin/Derik, Elazığ/Merkez, Siirt/Merkez, Şırnak/Uludere, Hakkari/Merkez, Bingöl/Merkez, Ağrı/Doğubeyazıt’taki okullarımıza da 12 bin 147 kitap ulaştırdık. Ulaştırmaya da devam ediyoruz. Şuanda Şırnak/Uludere Gülyazı çok programlı Anadolu Lisesi’nin kitaba ihtiyacı var. Kitap dostlarından okulumuz için kültür kitapları bekliyoruz.”

‘Siyasi, ideolojik kitapları kabul etmiyoruz’

Kitap kampanyasına ilişkin değerlendirmelerini sürdüren Sinanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Proje kapsamında köy okul kütüphanelerine, öğrenci kardeşlerimize toplam 112 bin 147 kitap ulaştırdık. Topladığımız ve okullara gönderdiğimiz kitaplar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın tavsiye ettiği kitaplardır. Siyasi, ideoloji, felsefi vs. tür kitapları kabul etmiyoruz. Kampanya süresince hiç kimseden para kabul ve talep etmiyoruz. Bizim paraya değil, kitaba ihtiyacımız var. Kampanyamıza kitap ve kütüphanelerin diğer ihtiyaçları olan perde, masa, kitaplık, sandalye vs. desteğinde bulunan Sivil toplam kuruluşlarına, Belediyelere, yazar dostlarıma,  Türk silahlı kuvvetlerine, Emniyet personeline, memurlara, öğretmenlere, öğrencilere, gazetecilere, iş insanlarına ve kitapseverlere çok teşekkür ediyorum.”

‘Cehaletin reçetesi okumak ve okutmaktır’

Kitap okumanın önemine ilişkin olarak da Sinanoğlu şunları söyledi: “Kitap okumak, zihni kötü düşüncelerden temizler. Kitap okumak, aklı kibarlaştırır. Kitap okumak, hayata bakış açınızı değiştirir. Cehaletin reçetesi okumak ve okutmaktır. Geleceğimiz olan çocuklarımızın daha aydın daha bilinçli ve üretken bir beyne sahip olmaları için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Karanlıktan kurtulup, aydınlığa ulaşmanın formüllü  okumaktır. En büyük hazine bilgidir. Bilginin kaynağı ise kitaplardır.” Teknoloji çağında çocukların maruz kaldığı dijital ortam bağımlılığına dikkati çeken Sinanoğlu, şöyle konuştu: “Yarınlarımız olan çocuklarımız ülkemizin istikbali ve ikbalidir. Bu ikbali ne kadar çok  telefon ve oyun bağımlılığından koruyabilirsek ülkemizi o kadar aydınlık bir gelecek bekleyecektir. Çocuklarımızı oyun bağımlılığından kurtarmanın en güzel yollu kitap okumaya, kitap sevdirmeye sevk etmektir. Bir kitap bazen, bir hayatı değiştirmeye yetiyor. Çocuklar okudukça hayal dünyaları zenginleşir, kelime dağarcıkları artar ve kendini ifade etmekte zorluk çekmezler. Çevreleriyle sağlıklı bir iletişim kurmuş olurlar. Bu topraklarda daha önce nice yazar, şair ve başarılı insanlar çıktı. Bu topraklar insan yetiştirme konusunda verimli topraklardır. Neden bundan sonra da çıkmasın? Amacımız çocuklarımızın yürüdüğü yolda onlara destek olmaktadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.