Dinçer: Deva partisi bölgede büyük ilgi gördü

Dinçer: Deva partisi bölgede büyük ilgi gördü
İl başkanlarını belirlemek için Diyarbakırr’da bulunan DEVA Partisi 18’inci Bölge Heyeti, çalışmalarını sürdürüyor. Deva Partisi Kurucu üyelerinden...
İl başkanlarını belirlemek için Diyarbakırr’da bulunan DEVA Partisi 18’inci Bölge Heyeti, çalışmalarını sürdürüyor. Deva Partisi Kurucu üyelerinden 23. Dönem milletvekili İkram Dinçer, partilerinin bölgede büyük ilgi gördüğünü belirterek, Diyarbakır’da toplamda bin 800 kişinin il başkanlığı için başvurduğunu söyledi.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Ali Babacan’ın liderliğinde kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), 18’inci Bölge Heyeti teşkilatlanma çalışmaları için Diyarbakır’da adaylarla görüşüyor. Ali İhsan Merdanoğlu, Fazıl Hüsnü Erdem, Evrim Rızvanoğlu, Muhammed İkbal Seyda ve İkram Dinçer’in oluşturduğu 5 kişilik heyet çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Deva Partisi Kurucu üyesi İkram Dinçer, partilerinin bölgede büyük ilgi gördüğünü söyledi.

‘DİYARBAKIR’DA BİN 800 BAŞVURU YAPILDI”

İl bazlı müracaatlar hakkında bilgi veren eski milletvekili ve Deva Partisi Kurucu üyesi İkram Dinçer, şu ifadeleri kullandı: “Bütün birimlerimiz yurt genelinde sahadalar ve teşkilatlanma çalışması için görev yapıyorlar. Bizde 18’inci bölge heyeti olarak bugün Diyarbakır’dayız. Şırnak, Siirt, Batman, Mardin ve Diyarbakır’da çalışmalarımıza başladık.  Müracaat eden çok sayıda arkadaşımız vardı ve bunlar arasında tıp doktorları, mühendisler, avukatlar, tüccarlar, esnaflar var.  Şırnak’ta 398 müracaat vardı. Bunların bir kısmı ilçe teşkilatı için, bir kısmı yönetim kurulu üyeliği için bir kısmı da il başkanlığı için başvurdu. İl başkanlığı için yapılan başvurulardan eleme yapıldıktan sonra 22 arkadaşımızla yüz yüze görüştük. Siirt’te 350 arkadaşımız başvuruda bulundu belli elemelerden sonra 20 arkadaşımız kaldı. Batman’da müracaat eden 550 kişiden eleme sonrası 21 kişi kaldı. Mardin’de bin 400 arkadaşın müracaatı vardı yine eleme sonrası 42 arkadaşla görüştük. Diyarbakır’da toplamda bin 800 başvuru geldi ve elemeler sonrasında 43 arkadaşımız kaldı. Bu bilgiler ve görüşmeler sonucunda elde ettiğimiz raporu Deva Partisi Genel Merkeze götüreceğiz.”

‘DEVA PARTİSİ BÖLGEDE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ’

Partiye yoğun bir ilgi gösterildiğini belirten Dinçer, “Deva Partisi bölgede büyük bir teveccüh görmüş. Partimizin genel başkanı bölge halkında ciddi manada ilgi ve alaka görmüş. Bu durum motivasyonumuzu biraz daha geliştirdi. Türkiye’nin ve bölgenin geldiği nokta ortada. Özellikle bölgemizde 2 siyasi görüş arasında sıkışılmıştı. Hizmet veremeyen, hizmetten kopan, farklı işlerin peşine düşmüş siyasi partiler arasında kalmışlardı. Konuştuğumuz herkes “Artık yeter” diyor. Herkes Babacan liderliğini görmek istediğini ve bu partiyle devam etmek istediğini söylüyor” diye konuştu.

Bölge halkının sorunlarına çözüm bulunamadığını vurgulayan Dinçer, şöyle konuştu: “Türkiye’nin çok daha demokratik, özgürlükçü bir ortama ihtiyacı var. Kürtlerin sorunlarını bir lütuf olarak değil de yapılması gerekenlerin tamamını esirgemeden yapmak hükümetin görevidir. Belli bir dönem bölge insanının oylarından dolayı şirin görünmeye çalışıldı ancak belli tarihten sonra da tamamen göz ardı edildi.  Bölgemiz böyle idare edilmeyi hak etmiyor. Bunun değişmesi gerekiyor. İnsanların özgür olması ve korkuya kapılmaması gerekmektedir.”

AK Parti ile geçmiş dönemdeki bağlarını değerlendiren Dinçer, “AK Partinin kuruluşunda bulunanlardan biriyim. AK Parti kurulurken belli değerler ve temeller üzerine kuruldu. Ancak geldiğimiz noktada bu temellerin, o gün konuşulan değerlerin tamamı ayaklar altına alındı. Özgürlüğü, adaleti, ifade özgürlüğü, yolsuzluk, yoksulluğu, yasakları konuşmuştuk ama bugün bunlardan söz etmek bile mümkün değil. O nedenle Ali Babacan ve ekibi beklenen Türkiye ibaresini ilk seçimlerde milletimizin teveccühüyle güçlendirilmiş parlamenter sistemle ortaya çıkacaktır. Bu ülkeyi selamete çıkaracak kadro Ali Babacan ve etrafındaki arkadaşlarıdır” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.