DİMEK, Gurme 2019 Fuarı’nda

DİMEK, Gurme 2019 Fuarı’nda
Diyarbakır’da Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nın 2’ncisi düzenlenecek.  13-17 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuarda, Anadolu...

Diyarbakır’da Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nın 2’ncisi düzenlenecek.  13-17 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuarda, Anadolu mutfağının eşsiz lezzetleri sergilenecek. Çeşitli meslek dalları mensuplarının kurduğu DİMEK,  paydaşlarından biri olan kentin tanınmış kahvaltı ustalarından Alaaddin Kılıç Kahvaltı ile fuarda yer alacak

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) desteği ile düzenlenen, GURME 2019 Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler,  Gıda, İçecek Ürünleri, Yöresel Ürünler, Gıda İşleme, Unlu Mamüller Teknolojileri, Depolama, Soğutma, Taşıma ve Mağaza Market Ekipmanları Fuarı 13-17 Kasım 2019 tarihleri arasında TÜYAP Diyarbakır Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

‘Amacımız kent mutfağını tanıtmak

TÜYAP tarafından organize edilen Gurme 2019 Diyarbakır gıda ve yöresel lezzetler fuarına,  başta gazeteciler olmak üzere kentteki çeşitli meslek grubu mensupları  tarafından geçen yıl kurulan Diyarbakır Medya, Kültür ve Mutfağını Tanıtın Derneği (DİMEK), paydaşlarından biri olan kentte kahvaltı kültürünün gelişimine büyük katkısı bulunan kentin tanınmış kahvaltı ustalarından Alaaddin Kılıç ile birlikte katılıyor.  Bir süre önce Dünya mutfağının ünlü şefleri ve gastronomi yazarlarını tarihi Sur’daki Dink Değirmen Evi’nde ağırlayan ve servis ettiği yöresel kahvaltı ile büyük beğeni toplayan DİMEK Başkanı Alaaddin Kılıç,  başta kent mutfağı olmak üzere kent kültürünün tanıtımına katkı sağlamak olduğunu söyledi.  Kılıç, “Kentin tanıtımı için çeşitli çalışmalar içindeyiz. Dernek olarak başlıca amacımız Diyarbakır’ın unutulmuş yemeklerini gün yüzüne çıkarıp damaklara sunmaktır. Bizler Diyarbakır’ın kültürünü yaşamayı ve yaşatmayı hedef almış bireyler olarak bu yola çıktık 13-17 Kasım 2019 tarihleri arasında TÜYAP Diyarbakır Fuar Merkezi’ne başta kahvaltı olmak üzere kentin bazı yemek çeşitleri ile katılıp fuara katkı sunacağız” dedi.

DTSO: 5 gün boyunca lezzetler sergilenecek

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ise konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Gurme 2019 Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı 13-17 Kasım 2019 tarihleri arasında 2’nci kez Diyarbakır’da düzenlenecek. Bölgenin gurme turizmine önemli katkılar sunacağına inandığımız ve Malatya’dan Aydın’a, Van’dan, Osmaniye’ye, Mersin’den Sivas’a, Kastamonu’dan Trabzon’a, Hatay’dan Kayseri’ye 45 ilden 5 gün boyunca Anadolu mutfağının eşsiz lezzetlerinin sergileneceği ve Malatya’nın onur konuğu olduğu fuarda, Malatya’ya ait yöresel yemekler de sahne mutfakta yapılacak ve ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Yarışmalar ve yemek atölyeleri ile renklenecek ve 13 Kasım Çarşamba günü 21 metrelik Diyarbakır çöreği ile açılışı yapılacak olan fuar kapsamında, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurulacak stantta 5 gün boyunca Diyarbakır’ın yöresel lezzetleri sergilenecek ve ziyaretçilerin tadım yapmaları sağlanacak” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.