‘Dicle Üniversitesi’nde ek ödemeler yapılmıyor!’

‘Dicle Üniversitesi’nde ek ödemeler yapılmıyor!’
Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde yaşanan mali sorunlara ilişkin yazılı bir açıklama yapan Huzur Sağlık-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Böçkün,...

Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde yaşanan mali sorunlara ilişkin yazılı bir açıklama yapan Huzur Sağlık-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Böçkün, “Dicle Üniversitesi’nde sağlık çalışanlarını döner sermaye ve nöbet ücretleri mali sorunlardan dolayı son üç aydır ödenmiyor. Bu nedenle çalışanlar ciddi düzeyde maddi ve manevi mağduriyet yaşıyor” dedi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Huzur Sağlık-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Böçkün, Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde yaşanan mali sorunlardan dolayı döner sermaye ve nöbet ücretlerinin ödenmemesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

‘Çalışanlar mağdur oluyor’

Dicle üniversitesi Hastanelerinde Sağlık çalışanlarının 2019 yılı Kasım ve Aralık ile 2020 yılı ocak aylarına ait fazla mesaileri ve sabit dışı performans ödemeleri yatırılmadığını kaydeden Böçkün, ödeme ile ilgili hastane yönetiminin mevcut mali sorunlardan dolayı kesin bir tarih belirleyemediğini söyledi.  Ödemelerin daha önce düzensiz bir şekilde bir iki ay geriden yatırıldığını vurgulayan Böçkün, son 3 ayda ise ödeme yapılamaması üzerine çalışanların ciddi düzeyde maddi ve manevi mağdur olduklarını kaydetti.

‘Konunun takipçisi olacağız’

Mağduriyetlerin giderilmesi adına Dicle Üniversite Hastanesi yönetiminin kendilerini bilgilendirdiğini savunan Böçkün, “Çalışanların bu ödemelerinin mevcut döner sermaye yönetmeliği ile ödenmesi çok zor. Döner sermaye yönetmeliğinin değişmesi hususunda gerekli başvuruları yapacağız. Bu konuda ortak tüm paydaşlar ile hareket etmeye hazır” dedi. Böçkün,  Huzur Sağlık-Sen olarak konunun takipçisi olacaklarını da kaydetti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.