Dicle Fırat Gazeteciler Derneği kuruldu

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği kuruldu
Dicle Fırat Gazeteciler Derneği kuruluşunu deklare etti. Deneğin Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu, Türkiye’nin her yerinde örgütlenmeyi ve gazetecilerin...

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği kuruluşunu deklare etti. Deneğin Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu, Türkiye’nin her yerinde örgütlenmeyi ve gazetecilerin haklarını her platformda savunmayı önlerine hedef olarak koyduklarını ifade etti

DİYARBAKIR YENİGÜN - Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), Diyarbakır’daki dernek binalarında düzenlenen basın toplantısı ile kuruluşunu duyurdu. Toplantıya Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral ile gazeteciler katıldı.  Derneğin Eşbaşkanları Dicle Müftüoğlu ve Serdar Altan, yaptıkları konuşmalarda meslek değerlerini ve gazetecilerin haklarını savunmak amacıyla kurulduklarını ifade etti. Basın ve medya alanında sorun ve sıkıntıların artış gösterdiği, örgütlü yapıların zayıflatılmak istendiği bir ortamda kurulduklarını belirten Eşbaşkanlardan Dicle Müftüoğlu, derneğin kuruluşunun bu mecraya soluk aldıracağını dile getirdi. Derneklerinin Türkiye’nin her tarafında örgütlenmeyi ve gazetecinin haklarını her platformda savunmayı önüne hedef olarak koyduğunu söyleyen Müftüoğlu, yürütecekleri çalışmalarla görülmeyeni gösteren ve duyulmayanı duyuran bir çalışma perspektifi ile önemli faaliyetlere imza atacaklarını ifade etti.

2019 gazetecilere dönük hak ihlalleri raporu

2019 yılının gazeteciler için hukuksuzluklarla geçtiğini savunan Müftüoğlu, hazırladıkları 2019 gazetecilere dönük hak ihlalleri raporundan şu verileri paylaştı:

“Gözaltına alınan gazeteciler; 75, Evine baskın yapılan gazeteciler; 17, Tutuklanan gazeteciler; 24, Saldırıya uğrayan gazeteciler; 14, Haber takibi engellenenler; 44, Hakkında soruşturma açılan gazeteciler; 33, Hakkında dava açılan gazeteciler; 30, Yargılanan-yargılaması devam eden gazeteciler; 477, Cezalandırılan gazeteciler; 72, Sınır dışı edilen gazeteciler; 2, Tutuklu gazeteci sayısı; 130.”

Gazetecilere çağrı

Bu verileri paylaştıktan sonra derneklerinin böylesi bir tabloda kurulmasının önemli olduğunu dile getiren Müftüoğlu, “Gazeteciliğin boğulmak istendiği bir dönemde mesleğimize nefes aldırmak ve meslektaşlarımızla dayanışmak amacıyla yola koyulmayı bir görev bildik. Yapacağımız bütün çalışmalar toplum odaklı olacaktır. Atacağımız her adımda gerçeği gün yüzüne çıkarmak için çabalayacağımızın sözünü veriyoruz.  Buradan tüm meslektaşlarımızı da derneğimizin çatısı altında toplanmaya çağırıyoruz. Birlik olduğumuz takdirde hem baskıları aşacağımıza hem de mesleğimizi daha rahat icra edeceğimize inanıyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.