VİDEO HABER - 11 milyon fidan toprakla buluştu

VİDEO HABER - 11 milyon fidan toprakla buluştu
  https://youtu.be/lnvnBdduYtA Daha yeşil bir Türkiye ve Diyarbakır için, Tarım ve Orman Bakanlığınca “Geleceğe Nefes” sloganıyla düzenlenen,...

Daha yeşil bir Türkiye ve Diyarbakır için, Tarım ve Orman Bakanlığınca “Geleceğe Nefes” sloganıyla düzenlenen, 81 ilde eş zamanlı 11 milyon fidanın toprakla buluşturulması etkinliği kapsamında kentin çeşitli yerlerinde fidan dikimi yapıldı. Dicle üniversitesi Veterinerlik Fakültesi önünde oluşturulan alandaki etkinlikte konuşan İl Valisi  Hasan Barsi Güzeloğlu, “Özellikle yarınımızın güvencesi güzelliğimiz ve zenginliğimiz olan çocuklarımızdan başlayarak her bir fidanın sahiplenmesi geleceğe bir nefes olması en önemli amacımız ve hedefimiz” dedi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Geleceğe Nefes” sloganıyla düzenlediği, ülke genelinde toplam 11 milyon fidanın toprakla buluştuğu etkinlik Diyarbakır’da da gerçekleşti. Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, etkinlik kapsamında Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde oluşturulan ağaçlandırma alanına fidan dikti. Kentte farklı alanlara toplam 300 bin fidanın dikildiği etkinliğe Güzeloğlu’nun yanı sıra Önceki Dönem Tarım Bakanı ve Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Ebubekir Bal ve Oya Eronat, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, gentin üst düzey yöneticileri, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“Her fidan geleceğe nefes olmalı”

Bugün Diyarbakır ve tüm Türkiye’de şuan itibariyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, liderliğinde başlayan “Geleceğe Nefes” kampanyasında 11 Kasım’da saat 11:11’de 11 milyon fidanın toprakla buluşacağını belirterek konuşmasına başlayan Güzeloğlu, “Peygamberler ve Sahabeler şehri Diyarbakır’ımızda da şuan itibariyle 300 bin fidan dikilecek. Özellikle yarınımızın güvencesi güzelliğimiz ve zenginliğimiz olan çocuklarımızdan başlayarak her bir fidanın sahiplenmesi geleceğe bir nefes olması en önemli amacımız ve hedefimiz. Bugün burada milletvekillerimiz, kamu yöneticilerimizle ortak bir sorumluluğu paylaşmanın mutluluğu içerisindeyiz.  Ülkemizi geleceğe taşımanın yeşil ve güzel bir ülke ile Diyarbakır oluşturmanın gayreti içerisindeyiz. Türkiye ve dünya tarihinin en büyük ağaçlandırma ve fidan seferberliği olan bu buluşmanın İnşallah her yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla fidan seferberliği ve dikim günü olarak da her yıl bugün kutlanacağını belirtiyor, katılan herkese emekleri ve katkıları için teşekkür ediyorum” dedi.

‘11 milyon fidan toprakla buluşuyor’

Bölgede orman varlığının geliştirilmesinde bu etkinliğin önemli bir adım olduğunu ve tüm Türkiye için de önemli bir projeyi gerçekleştirdiklerini belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Mehdi Eker ise, “Dicle Üniversitesi sahasının ağaçlandırılmasına da büyük bir katkı sağlıyor. Bugün Diyarbakır’ın hemen hemen her kesiminden kardeşimizle, gençlerle, çocuklarla her yaştan insanlar ile birlikteyiz. İnşallah birlikte sembolikte olsa birer ağaç dikeceğiz, ama bugün 11 milyon fidan toprakla buluşuyor. Bir fidan sadece kendisinden ibaret değildir. Bir fidan aynı zamanda binlerce canlının yaşam kaynağı veya yaşamına vasıta olan muhteşem bir canlıdır. Bu bilinç ve şuurla bugün ağaçlar dikiliyor. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Etkinliğe önderlik eden Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Güzeloğlu ile beraberindekiler, çocuklarla birlikte daha önce oluşturulan alana fidan dikerek can suyunu verdi ve hayırlara vesile olmasını dilediler. Fidan dikiminden sonra Vali Güzeloğlu, üzerinde adının ve etkinliği belirten “Bu fidan 11 Kasım 11 Milyon Fidan Etkinliği Kapsamında Diyarbakır Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu tarafından dikilmiştir” yazılı levhayı ağacın yanına bıraktı.

Öğrenciler folklor gösterisi yaptı

Fidan dikme etkinliği kentin farklı alanlarda da gerçekleştirildi. Bu kapsamda Bağlar Belediyesi, Bağlar Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliği ile ilçeye bağlı Körtepe Mahallesi’nde öğrencilerin katılımıyla ağaç dikme çalışması gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Erdoğan ve öğrencilerle birlikte Körtepe Mahallesi’nde bulunan okulun bahçesinde yapılan fidan dikme çalışmasına katılan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, öğrencilerle birlikte çam fidanlarını dikti.  Çalışmaya Bağlar Belediye Meclisi Üyeleri Mehmet Hasan Fidan ve İhsan Çubuk ile Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Tutşi ile çevredeki vatandaşlar ve öğretmenler de katıldı. Öğrencilerin folklor gösterisi ile karşılayarak ilgi gösterdiği Başkan Beyoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde doğa ve yeşile dikkat çekmek için yürütülen kampanyaya tam destek vermek üzere bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyledi.

“Çocuklarımızı doğa sevgisi ile büyütelim”

“Çocuklarımıza ve gelecek nesillere iyi bir gelecek bırakmakla sorumluyuz” diyen Beyoğlu, tüm kesimleri ve vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya çağırdı. Beyoğlu, “Yarınlarımızın umudu olan çocuklarımızı bir anlamda fidanlara benzetiyoruz. Onlar da bu fidanlar gibi büyüyecek ve ülkeye, insanlığa hizmet edecek. Önemli olan  çevreye, doğaya ve yeşile duyarlı şekilde onları yetiştirmektir. Çocuklarımıza hem milli ve manevi anlayış, hem de doğa ve yeşili özümseyen bir bilinçle yetiştirelim. Cumhurbaşkanımızın öncüsü olduğu bu kampanya dalga dalga yayılmalı ve 82 milyonun tamamı tarafından desteklenmelidir. Göreve geldiğimizden beri çevre,doğa ve yeşil konusunda önemli adımlar attık,bundan sonra daha fazla hassas olacağız” diye konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.