VİDEO HABER - ‘Denetlenmeyen işletme bırakmayacağız’

VİDEO HABER - ‘Denetlenmeyen işletme bırakmayacağız’
https://www.youtube.com/watch?v=yQWos1oH7Ms   Gıda sektörüne yönelik 81 ilde denetimler gerçekleştiren Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı ekipler,...

Gıda sektörüne yönelik 81 ilde denetimler gerçekleştiren Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı ekipler, denetim çalışmaları kapsamında Diyarbakır’da denetlenmeyen hiçbir işletme bırakmayacaklarını belirttiler

DİYARBAKIR YENİGÜN - Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı ekipler tarafından son zamanlarda gıda sektörüne yönelik arttırılan denetimler kapsamında Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri gıda sektöründe faaliyet gösteren, üretim ve toplu tüketim işletmelerini denetledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince aralıksız sürdürülen denetimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Mustafa Ertan Atalar, özellikle gıda sektöründe faaliyet yürüten tüm işletmelerin denetleneceğini ve söz konusu işyerlerinin durumlarının kayıt altına alınacağını belirtti. Yapılan denetimlerde amaçlarının, insan sağlığını olumsuz etkileyebilecek her türlü tedbiri almak olduğunu belirten Atalar, "Diyarbakır’da, özellikle gıda sektöründe yapılan çalışmalar neticesinde, faaliyet gösteren, gıda üreten, toplu tüketim yerleri dâhil olmak üzere 10 bin 120 adet işletme kayıt altına alındı. Bu işletmelerin denetimleri aralıksız sürdürülmektedir. 2019 yılında yaptığımız çalışmalar neticesinde uygun üretim şartlarına sahip olmayan, tespit edilen yaklaşık 69 işletmeye 650 bin liranın üzerinde idari yaptırım cezası uygulandı." ifadelerini kullandı.

“30 Kasım'a kadar denetimler tamamlanacak”

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda gıda üreten, tüketen ve satışa sunulan bütün işyerlerini kayıt altına almak için hızlı bir seferberlik başlattıklarını dile getiren Atalar, "İnsan sağlığını olumsuz etkileyebilecek her türlü tedbiri alma adına gıda satılan yerlerin kayıt altına alma faaliyetleri aralıksız sürdürülüyor. Bakanlığımızın talimatlarıyla 81 ilde denetim yapılması talimatı verildi. 25-30 Kasım tarihleri arasında gıda üreten ve de tüketen bütün işletmelerin denetlenmesi gerçekleştirilecek." şeklinde konuştu. Unlu mamullere yönelik yapılan denetim çalışmaları hakkında bilgi veren Atalar, "Bu kapsamda yaptığımız denetimler neticesinde Diyarbakır'ın özellikle önemli lezzetlerinden olan ve coğrafi işaret alan Diyarbakır burma kadayıfın üretildiği tesisi ziyaret ettik. İşletmemiz son derece modern ve iyi şartlarda üretim gerçekleştirilen bir tesistir. Geçen günlerde yine unlu mamuller üreten yerler ve süt üreten işletmelerin tamamı denetlendi. Bunun akabinde kasaplar, okul kantinleri, toplu satış ve tüketim yerleri ile lokantaların tümü denetlenecek. 30 Kasım tarihine kadar denetlenmeyen hiçbir işletme bırakmayacağız." diye belirtti.

“Gerekli müeyyideler uygulanıyor”

Bakanlığın, Türkiye geneli sağlık kurallarına aykırı üretim yapan işletmelerin bilgilerini paylaşması üzerine özellikle et üreten ve tüketim noktalarına yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Bu sektörlerin denetimlerinin aralıksız devam edeceğini hatırlatan Atalar son olarak şunları söyledi:

“Son birkaç gün içerisinde özellikle bütün et üreten ve tüketen işyerleri denetlendi. Etlerde öncelikle hem serolojik yönüyle hem de histolojik yönüyle etin içerisinde yabancı madde olup olmadığı, her türlü etin satılması yasak olan, etin içerisinde olmaması gereken bütün ürünlere bakılıyor. Burada farklı hayvan etlerinden tavuk etine, kelle ve iç organları etlerinin kıymalarının karıştırmasına kadar tespitler yapılarak gerekli müeyyideler uygulanıyor” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.