Çocuklara hediye paketleri dağıtıldı

Çocuklara hediye paketleri dağıtıldı
İl Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatıyla Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, 4 merkez ilçede kapı...

İl Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatıyla Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, 4 merkez ilçede kapı kapı gezerek çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak hediye paketleri dağıttı

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatıyla Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı’nın 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta uyguladığı sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle, kent genelinde kapı kapı dolaşarak miniklerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.  4 merkez ilçede ki uygulamada ilk olarak ekipler, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda çocuklar için hediye paketlerini hazırladı. Müzikli araçlarla yola koyulan ekipleri, çocuklar ve aileleri Türk bayrakları ile karşıladı. Çizgi film kahramanlarının kostümlerini giyen tiyatro oyuncuları müzik eşliğinde miniklerin 23 Nisan Bayramı sevincine ortak oldu.

Çocuklar Güzeloğlu’na teşekkür etti

Sokakta yapılan müzikli eğlencenin ardından çizgi film kahramanlarının kostümlerini giyen tiyatro oyuncuları kapı kapı dolaşarak çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Ekipler ayrıca çocuklara içinde oyuncak, balon, boyama kitabı, boyama kalemleri, kitap ve İl Valisi Güzeloğlu’nun kaleme aldığı mektubunda bulunduğu hediye paketlerini dağıttı. Yapılan müzik yayını ve dağıtılan hediye paketlerinden dolayı oldukça mutlu olan minikler, Vali Güzeloğlu ile çocukları giydikleri çizgi film kostümleriyle eğlendiren tiyatro oyuncularına teşekkür etti. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Koronavirüs (Covid-19) salgını dolayısıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı evde geçirmek zorunda kalan minikler için sürpriz yaptı. Rıza Özer’in kaleme aldığı, Handan Ekici’nin yönettiği 45 dakikalık “En Kahraman Kim” adlı çocuk oyunu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin You Tube kanalında yayınlandı. “Çocukların bildiği bütün masal kahramanlarının bir köyde yaşamaya başlaması ve o köyde oluşan su sorununu işbirliği yaparak çözmelerini” konu alan tiyatro oyunu Büyükşehir Belediyesi’nin resmi You Tube kanalından izlenebilecek.

Çocuklara mektup

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuklar için kaleme aldığı mektubunda:

“Sevgili Çocuklar, Çok zor şartlarda, çok mücadeleler vererek kurduğumuz Cumhuriyetimizde, milli iradeyi temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. yılını kutladığımız bu güne, farklı bir anlam ve değer katan da ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’ı, geleceğimizin garantisi olarak gördüğümüz siz çocuklarımıza armağan etmesidir. Bu sene 23 Nisan Bayramını geçen senelere göre biraz farklı geçirmek zorundayız. Sizlerin de bildiği gibi ülkemiz salgın bir hastalığa karşı mücadele veriyor ve bu mücadelede siz çocuklarımıza da büyük sorumluluklar düşüyor. Öncelikle, en önemli servetimiz ve umut kaynağımız olan sizlerden isteğim, bu salgın bitene kadar evde kalmanız ve resmi kaynaklardan yapılan uyarıları dikkate almanız. Temizliğe ne kadar önem verdiğinizi biliyorum. Bu süreçte kişisel temizliğinizi biraz daha sıklaştırmalısınız ve aile bireyleriniz de dahil olmak üzere sosyal mesafenizi mutlaka korumalısınız. Hem sizlerin hem de sevdiklerinizin sağlığı için ve hastalığın yayılmaması için bu çok önemli. Çünkü, sizler her şeyden değerlisiniz. Ayrıca, okullar kapalı olmasına rağmen devletimizin sizler için sağladığı eğitim fırsatını çok iyi değerlendirmelisiniz. Unutmayın ki, sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Elbet bu zor günler geçecek ve geçmişte olduğu gibi, bu mutlu günü, tüm coşkumuzla tekrar kutlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle ’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyorum. Hepinizin gözlerinden öpüyorum.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.