Çocuklar sinema ile tanıştı

Çocuklar sinema ile tanıştı
Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı köy okullarında eğitim gören 150'ye yakın öğrenci "ilk sinemam" projesi kapsamında sinema ile tanıştı. DİYARBAKIR...

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı köy okullarında eğitim gören 150'ye yakın öğrenci "ilk sinemam" projesi kapsamında sinema ile tanıştı.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır Dicle Üniversitesi Yapı Kulübü tarafından organize edilen "ilk sinemam" projesi kapsamında, Çınar ilçesine bağlı köy okullarında eğitim gören 150'ye yakın öğrenci sinema ile tanıştı. Köy okullarında eğitim gören ve hiç sinemaya gitmemiş ilkokul öğrencileri ilk defa Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde sinema salonunda film izlediler.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül de bu proje sayesinde sinema ile ilk defa tanışan minik öğrencileri Üniversitede ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Servis araçlarıyla köylerinden sinema salonuna getirilen öğrencilerin ilk sinema heyecanı gözlerinden okunurken, filmi izleyen öğrenciler, filmi çok beğendiklerini ifade etti. Miniklere kek ve meyve suyu ikram edildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.