VİDEO HABER - Çiftçi hasattan memnun!

VİDEO HABER - Çiftçi hasattan memnun!
HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN   Diyarbakır Eğil İlçesi'nde çiftçiler aylar önce ektikleri arpaları toplamaya başladı. Üreticiler bu yılın...

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

Diyarbakır Eğil İlçesi'nde çiftçiler aylar önce ektikleri arpaları toplamaya başladı. Üreticiler bu yılın yağışlı olmasında dolayı mahsulün iyi durumda olduğunu belirtti. Çiftçiler, “Bu yıl çok güzel yağmur yağdı; buğday, arpa, mercimek çok güzel oldu" dedi

Şehriban Eleftoz/Yenigün Özel

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır Eğil İlçesi’nde arpa hasadı başladı. Çiftçiler bu yılın yağışlı olmasından dolayı elde etikleri mahsulden memnun olduklarını, geçen yıla oranla bu yılki mahsulün daha yüksek olduğunu ifade etti. Arpa hasadını yapan çiftçiler, gazetemize bu yılki mahsul durumunu ve arpa toplama aşamalarını anlattı.

[caption id="attachment_50027" align="alignnone" width="600"] Hasan Mamay[/caption]

‘Yağmur yağdı; arpa, buğday, mercimek güzel oldu’

Diyarbakır Eğil İlçesi'nde üretici olan Hasan Mamay, “Arpa zamanıdır. Herkes arpa biçiyor. Bu yıl çok güzel yağmur yağdı; buğday, arpa, mercimek çok güzel oldu. Eskiden burayı komple orakla biçiyorduk. Daha sonra tırpan çıktı, tırpandan sonra traktör çıktı. Bizim arazi yamaç olduğu için biçerle yapamıyoruz. Ama düz araziler biçerle biçiyor. İki Hafta sonra yavaş yavaş patoza vuracağız. Patozdan sonra kısmetimizde ne varsa odur” dedi.

[caption id="attachment_50028" align="alignnone" width="600"] Mehmet Ülger[/caption]

‘El emeği ile biçiyoruz’

Üreticilerden Mehmet Ülger ise mahsulün hangi aşamalardan geçtiğini şu sözlerle anlattı;

“Arazi engebeli olduğu için araç girmiyor, el emeği ile biçiyoruz. Kara patoz ile dövüyoruz. Daha sonra samanı motorlara bindirip, eve götürüyoruz. İşimiz böyle. Bazıları biçiyor, bazıları getiriyor. Patoz yapıyoruz. Patozdan sonra samanı eve götürüyoruz.”

Üreticilerden Abdurrahman Önder ise, “Bu yıl üzüm bağları iyi, verim çok. Bu yıl badem yok. Şuan yaptığımız arpa, hayvanlar için yapıyoruz. Allaha çok şükür, hamdolsun her yıl böyle olursa çok iyi” diye konuştu.

[caption id="attachment_50024" align="alignnone" width="600"] Abdurrahman Önder[/caption]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.