Cami çatısında cuma namazı
Diyarbakır’da koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşlar, Yenişehir ilçesinde bulunan Arafat Camii çatısında Cuma namazı kıldılar
DİYARBAKIR YENİGÜN – Merkez Yenişehir ilçesinde vatandaşlar, koronavirüs tedbirleri kapsamında Yenişehir ilçesinde bulunan Arafat Camii çatısında Cuma namazını kıldılar.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında Camilerde Belediye Temizlik ekipleri tarafından sürdürülen dezenfekte çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ederken, alınan tedbirler kapsamında İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Murat Beşikci de bu haftaki Cuma namazını Arafat Cami çatısında kıldı.
Yenişehir semtinde Üçkuyular Mahallesi’nde bulunan Arafat Camisi’nde kılınan bulunan Cuma namazında, vatandaşlara tek kullanımlık seccade ile maske dağıtılırken ateş ölçümleri de gerçekleştirildi.
Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Murat Beşikci ,“Koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşlarımızın özlemle beklediği Cuma Namazına ikinci haftamızda kavuşmanın mutluluğunu yaşamış bulunmaktayız. Bu kapsamda Yenişehir ilçemizde hem camilerimizin avlularında hem de camilerin haricinde park ve açık havada sosyal mesafe kuralına riayet ederek, vatandaşlarımız evlerinde abdest aldıktan sonra Arafat Camii avlusunda gerekli ateş ölçümü, koruyucu maske ile tek kullanımlık seccadeler dağıtılarak hep birlikte namazımızı eda ettik.” diye konuştu. (Haber Merkezi)