Bosnalı kadınlardan Güzeloğlu’na ziyaret

Bosnalı kadınlardan Güzeloğlu’na ziyaret
Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla oturma eylemi başlatan annelere destek vermek için Diyarbakır’a gelen Bosnalı kadınlar, İl Valisi Büyükşehir...

Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla oturma eylemi başlatan annelere destek vermek için Diyarbakır’a gelen Bosnalı kadınlar, İl Valisi Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nu ziyaret etti

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, çocukları örgüt tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla oturma eylemi başlatan annelere destek vermek için Bosna Hersek'ten gelen kadınları ağırladı. Aralarında Srebrenitsa katliamında yakınlarını kaybeden kadınların da bulunduğu 100 kişilik grup, çocukları örgüt tarafından kaçırıldığı iddiasıyla oturma eylemi yapan anneleri ziyaret ederek desteklerini iletiler. Bosnalı kadınlar, daha sonra Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nu Büyükşehir Belediyesinde ziyaret ettiler. Kadınların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Güzeloğlu, “Diyarbakırlılar adına siz değerli hanımefendilere hoş geldiniz diyorum” dedi.

‘21. yüzyılın en büyük insanlık dramı ve soy kırımıdır Srebrenitsa’

Sırpların katliamı sonucu Srebrenitsa'da hayatını kaybeden Bosnalılara Allah'tan rahmet dileyen Güzeloğlu, “Ruhları şad mekânları cennet olsun. Avrupa'nın göbeğinde, batının gözü önünde 21. yüzyılın en büyük insanlık dramı ve soy kırımıdır Srebrenitsa. İnsan Hakları savunucularının, insan haklarını her söz ve başlıkta ele alanların bu hakları savunmalarının sözde olduğunu, insanın en değerli ve temel hakkı olan yaşama hakkına dahi saygıları olmadığının çok açık bir göstergesidir Srebrenitsa. Bizler Srebrenitsa'da yaşayanları gözlerimiz yaşararak yüreğimiz yanarak buradan izledik. Kalbimiz ve dualarımız hep sizlerle. Türkiye olarak da bu sürecin başından sonuna kadar hep sizin yanınızda ve bu davanın yanındaydık. Şüphesiz bu katliamın sorumlularının yargılanması ve bu dünyada en ağır cezaya çarptırılması en büyük beklentimiz ve isteğimizdi. Yargılandılar ve bu dünya üzerinde suçlu bulunup cezalarını çektiler. Ama esas büyük cezayı inanıyoruz ki inşallah ebedi hayatta çekecekler. Sırf Müslüman olduğu için, Boşnak olduğu için acımasızca katledilen o kardeşlerimiz inanıyoruz ki şehittir ve cennettedirler. Bu konuda tekrar bütün Srebrenitsa annelerine Rabbimden sabır diliyorum. Bu vesileyle Türk dünyasının bilge lideri Alia İzzet Begoviç'i de rahmet ve saygıyla anlıyor ve Diyarbakır'a geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘Ziyaret ettiğiniz anneler de sizler kadar yüreği yanık ve acılı anneler’

Bosnalı kadınların, çocukları kaçırıldığı için oturma eylemi başlatan kadınlara verdiği desteğe değinen Vali Güzeloğlu, “Biraz önce ziyaret ettiğiniz annelerde sizler kadar yüreği yanık ve acılı anneler. Terör örgütünün çocuklarını kaçırdıkları, kandırdıkları ve ölüme götürdükleri bir ihanet karşısında anne olarak duruşlarını ortaya koyan ve bu duruşları ile tüm dünyaya örnek olan annelerdir. Çünkü anne yüreğinin karşısında hiç kimse duramaz. Anne Feryadı karşısında hiçbir ses onu susturamaz. Bu bölgede yıllardır terör örgütü PKK ve işbirlikçileri Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozmak huzurunu kaçırmak için terör eylemleri yapıyor. Çok uzun yıllardan bu yana yaptıkları eylemlerle sivil vatandaşlarımızı, askerimizi ve polisimizi şehit ediyorlar ve ziyaret ettiğiniz anneler gibi binlerce annenin evlatlarını kandırarak, tehdit ederek, korkutarak ellerinden alıp ölüme götürüyorlar. İşte bu anneler buna dur demek, bu haksızlığı tüm dünyaya haykırmak ve terör örgütü karşısındalar. Artık o duruşla bunları İnşallah yok ekmek için oradalar. Biz inanıyoruz ki annelerin bu duruşu terörü ve teröristleri yok edecek ve bitirecek inşallah” ifadelerini kullandı.

‘Türkiye haksızlıklara karşı dik duracak ve hakkı tutup kaldıracak’

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatına da değinen Sayın Güzeloğlu, “Şu anda Türkiye olarak sınır ötesinde bir harekat yapıyoruz. Orada sınırlarımızın ötesinde örgütlenen Türkiye'nin birliği beraberliği tehdit eden hainlere karşı ordumuz, güvenlik kuvvetlerimiz bir operasyon yapıyor. Harekat, bu güne kadar tek bir sivile zarar vermeden, teröristleri temizleyerek ve kararlılıkla devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın her yerde söylediği bir söz var. Türkiye haksızlıklara karşı dik duracak ve hakkı tutup kaldıracak; ne pahasına olursa olsun. Bu terör operasyonunda ortaya çıktı ki batı yine ikiyüzlü davranıyor. NATO üyesi olan Türkiye’nin yanında değil, teröristlerin yanında zımnen yer alıyor. Ama biz inanıyoruz ki haklı olan ve hakka yakın olan doğru olan hep kazanacaktır” dedi. Bosnalı kadınlara Diyarbakırlıların sevgilerini ve hoş geldiniz dileklerini ileten Güzeloğlu, Diyarbakır tarihinin yaklaşık 10 bin yıla kadar uzandığını ve 33 ayrı medeniyete ev sahipliği yaptığını, Diyarbakır 639 yılında da Müslüman olduğunu ve 639 yılında bu güne Müslüman kimliği ile var olduğunu söyledi.

‘11 Temmuz Srebrenitsa Soykırım Günü olarak tanınmalı’

Avrupa tarafından 11 Temmuz’un Srebrenitsa Soykırım Günü olarak tanınmasını desteklediğini belirten İl Valisi Güzeloğlu, “İnsanlık tarihi unutulmaması gereken ve her zaman hatırlanması gereken utanç anı olarak, yapan katillerin ve buna destek olanların da unutulmamasını diliyorum” şeklinde konuştu. Kendisinin de bir anne olduğunu ve oturma eyleminde olan annelerin neler hissettiğini çok iyi anladığını belirten Savaş Kurbanları Derneği Başkanı Midheta Onuli ise “Bugün size destek olmak için buradayız. Buraya yol boyunca dua ederek geldik ve umarız Diyarbakır’daki anneler de kısa zamanda çocuklarına kavuşur ve mutlu olurlar” dedi. Suriye’nin kuzeyinde devam eden Barış Pınarı harekatını anımsatan Onuli, “Savaş sırasında Türkiye olarak siz yanımızda oldunuz. Bunun için bizde bugün size destek olmak ve yanınızda olduğumuzu göstermek için buradayız” diye konuştu. Bosna Hersek'ten 100 kadın ve 17 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle Diyarbakır’a geldiklerini söyleyen Uluslararası Balkan Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Yavuz ise “Bosna Hersek'ten yaklaşık 100 hanımefendi kardeşimiz, Bosnalı annemiz ve 17 sivil toplum kuruluşunuz. Diyarbakır'da  çocukları kandırılarak dağa kaçırılan anneleri ziyaret etmek ve onlara destek vermek amacıyla ülkemize geldiler ve onları ziyaret ettiler. İnsan hakları, kadın hakları ve özellikle Türkiye’nin terörle mücadelesine destek olmak, Barış Pınarı Harekatında Türk askerinin ve Türk milletinin yanında olduklarını ilan etmek ve Diyarbakırlı annelerin haklı davalarını uluslararası boyuta taşımak için buradayız” ifadelerini kullandı.

‘Bosna Hersek’in yanında olmaya devam edeceğimiz’

Srebrenitsa annelerini temsilen yapılan ziyareti çok değerli gördüğünü dile getiren Güzeloğlu, “Hem Türkiye'nin terörle mücadelesine, hem Barış Pınarı Harekatı’na, hem de Diyarbakırlı Annelere verdikleri destekler için, kardeşlik için, bu güzel tavır ve düşünceleriniz için çok teşekkür ediyorum. Biz de her zaman Bosna Hersek’in yanında olmaya devam edeceğimizi, her hal ve şartta Srebrenitsa annelerinden başlayarak savaşta yaşattıkları soykırımı unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı da paylaşmak istiyorum. Cennet annelerin ayakları altındadır. Anne olmak çok özel bir şereftir; hele hele şehit olan bir evladın annesi olmak erişilebilecek en güzel makamdır” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.