Bölgenin ilk gökdeleni için yıkım kararı!

Bölgenin ilk gökdeleni için yıkım kararı!
Diyarbakır’da 1971 yılında otel olarak hizmete açılan, ardından ordu evine dönüştürülen bölgenin ilk gökdeleni için yıkım kararı alındı. Kararı...

Diyarbakır’da 1971 yılında otel olarak hizmete açılan, ardından ordu evine dönüştürülen bölgenin ilk gökdeleni için yıkım kararı alındı. Kararı sosyal medya hesabından duyuran İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, orduevi alanının Dağkapı Meydanı projesine dahil edileceğini kaydetti

Ufuk ÇİMEN

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesindeki Dağkapı Meydanı’nda 1960’lı yıllarda yapımına başlanan ve o dönem bölgenin 13 katlı ilk gökdeleni olarak bilinen Tatlıcı Oteli, Tatlıcı Ailesi tarafından 1971 yılında hizmete açıldı.  Orduevinin karşısına yapılan otel, Tatlıcı Ailesi’nin kentten göç etmesiyle 1973 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne satılarak, orduevine dönüştürüldü.

Yıkım kararı alındı

Bölgenin ilk ‘gökdelen oteli’ olarak bilinen 13 katlı bina, orduevine dönüştürüldükten sonra karşısında bulunan diğer orduevi binası ile yolun altından tünel kazılarak, bağlantısı sağlandı. TSK’nın 1973 yılında alıp, orduevi olarak kullandığı bina 2015 yılında boşaltıldı. Mülkiyeti Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) verilen ve 5 yıldır atıl durumda olan 13 katlı bina için Dağkapı Yeni Meydan projesi kapsamında yıkım kararı alındı.

Yıkıma önümüzdeki günlerde başlanacak

Alınan yıkım kararını Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Basri Güzeloğlu, sosyal medya hesabından duyurdu. Vali Güzeloğlu, twitter hesabından “Geceye bırakılan Dağkapı Meydan fotoğrafının altına ekleyelim, Dağkapı Yeni Meydan projemiz kapsamında; Eski Orduevi binasının yıkım kararı Çevre Bakanlığımızdan geldi. Dağkapı‘yı şehrimize yakışan bir meydan yapacağız inşallah. Teşekkürler Sayın Bakanım @murat_kurum” paylaşımında bulundu.   Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın aldığı karar uyarınca önümüzdeki günlerde binanın yıkımına başlanılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.