GÜNCELLENDİ / Bölgede korkutan deprem!

GÜNCELLENDİ / Bölgede korkutan deprem!
Malatya’nın Pütürge İlçesi’nde 5,2 şiddetinde deprem meydana geldi.  Yerin  7.2 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Diyarbakır’ın da aralarında...

Malatya’nın Pütürge İlçesi’nde 5,2 şiddetinde deprem meydana geldi.  Yerin  7.2 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Diyarbakır’ın da aralarında bulunduğu bir çok il ve ilçede hissedildi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı, merkez üssü Malatya’nın Pütürge ilçesinde saat 12.37'de 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Yerin 7.2 kilometresinde meydana gelen deprem, Diyarbakır’ın da aralarında bulunduğu bir çok il ev ilçede hissedildi.  Deprem vatandaşlar arasında kısa süreli paniğe neden olurken, herhangi bir can kaybının olup olmadığı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılamadı. Bu arada Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5.7 olarak açıkladı.

Bakan Soylu’dan açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, merkez üssü Pürtge ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklündeki depremde hasar ihbarının olmadığını belirtti. Soyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı:

“Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 12.37'de 5,2 büyüklüğünde gerçekleşen depremde valiliğimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde hasara yönelik ihbar yok. Taramalara AFAD ekipleri ve Jandarmamız tarafından devam ediliyor.”  (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.