BM: Sağlık tesislerine bilerek saldırı düzenlendi

BM: Sağlık tesislerine bilerek saldırı düzenlendi
DİYRBAKIR YENİGÜN - Birleşmiş Milletler (BM), Suriye’nin İdlib bölgesinde son 6 ay içinde 60’dan fazla sağlık tesisine saldırı düzenlendiğini açıkladı. BM...

DİYRBAKIR YENİGÜN - Birleşmiş Milletler (BM), Suriye’nin İdlib bölgesinde son 6 ay içinde 60’dan fazla sağlık tesisine saldırı düzenlendiğini açıkladı.

BM İnsan Hakları Sözcüsü Rupert Colville, "29 Nisan tarihinden bu yana 61 sağlık tesisine saldırı düzenlendi. Biz bütün saldırıların kasıtlı olduğunu tam olarak bilemeyiz. Ancak bu saldırıların önemli bir kısmının veya en azından bir bölümünün hükümet yanlısı güçlerin bilerek yaptığı izlenimine sahibiz.” dedi.

"Bunların hepsi kaza eseri olamaz." diyen Colville, sağlık tesislerine bilinçli saldırı yapılmasının kanıtlanması halinde, bunun savaş suçu olarak değerlendirilebileceği uyarısında bulundu.

Rusya ve Suriye rejimine ait savaş uçaklarının son bir haftada İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki yerleşimlere düzenlediği hava saldırılarında ölenlerin sayısının 25'i geçtiği tahmin ediliyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.