‘Bismil’deki su kesintileri hayati risk taşıyor’

‘Bismil’deki su kesintileri hayati risk taşıyor’
HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, 80 bin nüfuslu Bismil ilçesinde yaşanan su kesintilerinin koronavirüs nedeniyle hayati risk taşıdığını belirterek,...

HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, 80 bin nüfuslu Bismil ilçesinde yaşanan su kesintilerinin koronavirüs nedeniyle hayati risk taşıdığını belirterek, su sıkıntısının giderilmesini istedi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, Bismil ilçesinde yaşanan su sorununu Meclis gündemine taşıdı. Dağ, dört bir yanında su kaynakları olan ve Dicle Nehrinin yanı başında bulunan Bismil’in su sorununun giderilmemesinin vatandaşları mağdur ettiğini belirterek, “Bismil ilçe merkezinde 80 bine yakın yurttaş yaşamaktadır ve su kesintilerinden kaynaklı birçok mahalleye günlerce su verilmediği belirtilmektedir. İlçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan 9 su kuyusunun dinamolarında meydana gelen arızalar veya bu dinamoların düzgün çalıştırılmamasından kaynaklı sürekli su kesintileri yaşanmaktadır. Yaşadıkları su sorununu dile getiren yurttaşlar, özelikle son süreçte dinamoların düzgün çalıştırılmadığını ve bundan kaynaklı ilçenin bazı mahallelerine su verilmediğini belirtmektedirler. Bu sorun ile ilgili görüştüğümüz Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) yetkilileri ise su kuyuları ve dinamolarda bir sıkıntının olmadığı, ancak DEDAŞ’ın sürekli hale gelen elektrik kesintilerinden kaynaklı dinamoların verimli ve düzgün bir şekilde su pompalayamadığı için su kesintilerinin yaşandığını belirtmektedirler” dedi.

[caption id="attachment_39644" align="alignnone" width="600"] HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ[/caption]

‘Hayati tehlike’

80 binden fazla kişinin yaşadığı bir ilçede, Kovid-19 virüs vakalarının yoğun olduğu bu dönemde su sıkıntısı yaşanmasının izah edilebilir bir durum olmadığını kaydedilen Dağ, hijyenin hayati bir önem taşıdığı bu süreçte yaşanan su kesintilerinin binlerce yurttaşın hayatını tehlikeye soktuğunu söyledi. İlgili müdürlüklerin ve kurumların bir an önce ilçede yaşanan su sıkıntısını gidermesi gerektiğinin altını çizen Dağ, 2001 yılında yapılan içme suyu kuyularının ve dinamolarının bakımının yapılmasını istedi.

İçişleri Bakanlığı’na sordu

Dağ, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şu soruları sordu: “Bakanlığınızın, Bismil’de yaşanan su sıkıntısı ile ilgili yürüttüğü bir çalışma veya proje bulunmakta mıdır? Var ise bu proje ve çalışmalar ne aşamadadır? Covid-19 salgının bu denli yaygınlaştığı ve can aldığı bir dönemde ilçeye günlerce su verilmemesinden sorumlu kurum ve yetkililer hakkında başlatmış olduğunuz bir soruşturma bulunmakta mıdır? İlgili müdürlüğünüz, su sıkıntısına neden olan elektrik kesintileri ile ilgili DEDAŞ ile görüşmüş müdür? Görüşme yapılmış ise var olan sorunun giderilmesi ve bir daha yaşanmaması için neler yapılacaktır? Dinamoların düzgün çalıştırılmadığı ve özellikle bazı mahallelere su verilmediği doğru mudur? Doğru ise sorumlu kişiler hakkında başlatılan bir soruşturma bulunmakta mıdır?” (Mezopotamya Ajans)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.