Bakan Soylu, Bingöl depreminin bilançosunu açıkladı

Bakan Soylu, Bingöl depreminin bilançosunu açıkladı
Bakan Soylu, “1127 ağır hasarlı şu ana kadar tespit edilmiş bağımsız bölüm var. 31 orta hasarlı, 2 bin 674 az hasarlı, 151 yıkık, bağımsız bölüm...

Bakan Soylu, “1127 ağır hasarlı şu ana kadar tespit edilmiş bağımsız bölüm var. 31 orta hasarlı, 2 bin 674 az hasarlı, 151 yıkık, bağımsız bölüm var. 92 de acil yıkılacak olan bağımsız bölüm var” dedi

 

DİYARBAKIR YENİGÜN - 14 Haziran'da 5,7’lik depremi yaşayan Bingöl'de gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ağır hasar verdiği Yedisu ilçesine bağlı Elmalı ve Dinarbey köylerine geçti. Burada incelemelerde bulunan Bakan Soylu, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından Yedisu ilçesine geçen soylu burada vatandaşlarla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Deprem olur olmaz çadırların sevk edilmeye başlandığını, Kızılay’ın sıcak yemekleri intikal ettirdiğini belirten Soylu, arama kurtarma ekiplerinin depremin ilk anından itibaren bölgede olduğunu söyledi.

Soylu, “4 binin üzerinde çadır sadece Bingöl'e sevk edildi. Kızılay’ımız 30 bin 650 öğün sıcak yemek dağıttı. 1127 ağır hasarlı şu ana kadar tespit edilmiş bağımsız bölüm var. 31 orta hasarlı, 2 bin 674 az hasarlı, 151 yıkık, bağımsız bölüm var. 92 de acil yıkılacak olan bağımsız bölüm var.” dedi.

Şimdiye kadar 266 artçı deprem yaşandığını aktaran Soylu, "Bunların biri 5,6'ydı. O sabah biz de şehit korucumuzun cenaze namazını kılmak için bekliyorduk." diye konuştu.

Deprem dolayısıyla 1387 personel ve 244 aracın hemen hizmete dahil olduğunu anlatan Soylu, şu ana kadar 2 bin 844 çadırın kurulduğunu aktardı.

AFAD olarak 1 milyon lira acil ödenekten gönderdiklerini ifade eden Bakan Soylu, “518 ağır ve yıkılmış olan yerlerin sahiplerine biner lira hemen teslim edildi. Yine burada yıkacağımız evinden eşyasını alamayacak olanlara toplam Elazığ ve Malatya köylerinde olduğu gibi 5 bin lira vereceğiz. Evi yıkılanlar, ağır hasarlı olup evden eşyasını alamayacaklarla ilgili, ağır hasarlı olup da eşyasını alanlara da 2 bin 500 lira vereceğiz. Elazığ ve Malatya'da hangi usulü yürüttüysek burada da aynı usulü gerçekleştireceğiz.” ifadesini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.