Bağlar’da Asfalt Üretim Tesisi açılıyor
Bağlar Belediyesi, Karacadağ eteklerinde 6 bin m2 alan üzerine kurduğu asfalt üretme tesisin açılışını yarın gerçekleştirecek. Belediye, kendi ürettiği asfaltla hem ilçedeki yolları yapacak, hem de talep eden diğer kurum ve işletmelere vererek gelir elde etmeyi planlıyor.
Ufuk TEKER
DİYARBAKIR – Bağlar Belediyesi 6000 m2 alana sahip olan ve üretime başlayan sıcak asfalt tesisinin açılışını bugün gerçekleştirecek.
Diyarbakır’ın en büyük merkez ilçesi durumunda olan Bağlar Belediyesi tarafından konkasör tesisi ve asfalt plentinin bazalt taşlarından üretiminin yapıldığı malzeme ile sıcak asfalt üretiminin gerçekleştirileceği 6000 m2 alana sahip tesisin açılışını gerçekleştirecek.
Karacadağ civarındaki Körtepe Mahallesi’nde bulunan tesisin yarın saat 14.00’da gerçekleştirilecek açılış törenine Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ile birlikte daire müdürleri de katılacak.
Karacadağ eteklerindeki tarım arazilerini temizleyerek elde ettiği tarihi bazalt taşlarını belediye bünyesinde hayata geçirdiği atölye ile sıcak asfalta çevirerek şehir içi ve kırsaldaki yollarda kullanmaya başlayan Bağlar Belediyesi, asfalt çalışmasının startının Selahattin Eyyübi Mahallesi 315. sokakta vermişti.
Dünyada en kaliteli asfalt malzemesi bazalt
Karacadağ bölgesinde bulunan tarım arazilerini ücretsiz olarak taşlardan temizleyerek tarıma elverişli hale getiren belediye, dünyada en kaliteli asfalt malzemesi olarak bilinen bazalt taşını kendi kurduğu tesiste asfalta dönüştürerek az maliyetle yollarda asfaltlama hizmetine çevirecek.