‘Arkaş soruşturması yalan üzerine bina edilmek isteniyor’

‘Arkaş soruşturması yalan üzerine bina edilmek isteniyor’
Diyarbakır Barosu, avukat Armanç Arkaş’ın öldürülmesine ilişkin basında çıkan haberleri yalanlayarak, yürütülen soruşturmanın bir yalan üzerine...

Diyarbakır Barosu, avukat Armanç Arkaş’ın öldürülmesine ilişkin basında çıkan haberleri yalanlayarak, yürütülen soruşturmanın bir yalan üzerine bina edilmek istendiğini açıkladı

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır Barosu, Kayapınar ilçesinde 22 Haziran’da gittiği kafede iki grup arasında çıkan tartışmayı ayırmaya çalışırken A.D.’nin silahından çıkan kurşunla yaşamını yitiren avukat Armanç Arkaş’a ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, meslektaşlarının ölümüyle ilgili hiçbir bilgi, belge ve beyana dayanmayan haberlerin medya sitelerinden kaldırılması istenirken, bu tür haberleri sitelerinden kaldırmayan medya organları hakkında yasal yollara başvurulacağı aktarıldı. Baro açıklamasında, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir kişinin tutuklandığı belirtildi.

‘Soruşturma yalan üzerine kurulmak istendi’

Olaydan kısa bir süre sonra bazı medya organlarının olayın “kadın meselesi” yüzünden çıktığı şeklinde haberlere yer vermesinin soruşturmayı etkilediğine dikkat çekilen açıklamada, “Bu şekilde soruşturma bir yalan üzerine bina edilmek istenmiştir. Soruşturma gizli yürütülmesine rağmen bu yalan bilginin kimler tarafından ve hangi maksatla servis edildiğini bilmiyoruz. Ama basın yayın organlarının topluma doğru haber verme, ölen kişinin hatırasına saygı, geride kalan yakınları ve sevdiklerinin kişilik haklarına saygı göstermesi gibi asgari bir sorumluluğu ve yükümlülüğü bulunduğunu hatırlatmak istiyoruz” denildi.

‘15 tanık beyanında kadın meselesi yok’

Açıklamada, soruşturma kapsamında ifadesi alınan 15 tanığın hiçbirinin olaya dair beyanlarında “kadın meselesi”ne ilişkin tek bir beyanlarının olmadığı vurgulandı. Olayın “Kadın Meselesi” kavramı üzerinden yürütülmesinin sorunlu olduğu ifade edilen açıklamada, “Cinsiyetçi bir tanım olmasının yanı sıra, çoğu zaman cinayetleri ya da diğer suçları masumlaştırma,  bazen gerçeği perdeleme, hedef şaşırtma, hatta kadın cinayetlerini meşru göstermeye varacak amaçlarla kullanıldığını biliyoruz. Mevcut soruşturma dosyasında tutuklu olan şüpheli de dahil olmak üzere, beyanlarına başvurulan on beş tanığın hiçbirinin bu konuda tek bir beyanı yada iması olmamasına rağmen, kim tarafından uydurulduğunu, basına servis edildiğini ve bu yalan haberin, hangi amaçla yayımlandığını bilmiyoruz” diye belirtildi.  Baro, meslektaşlarının “kaza kurşunu ile mi, yoksa kasten mi” öldürüldüğünü açığa çıkarmak için çabaladıklarını belirterek, “Bu amaçla başından beri titizlikle, kimseyi zan altında bırakmadan masumiyet karinesi ilkesine saygı göstererek, maddi gerçeğe ulaşmak için her türlü çabayı harcadığımızı bir kez daha belirtmek isteriz. Aynı çaba ve titizliği soruşturma makamlarından da bekliyoruz” diye kaydetti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.