Amedspor Başkanı: Fair-Play adayıyız

Amedspor Başkanı: Fair-Play adayıyız
Ligde istenilen performansı yakalayamayan Amedspor’un Başkanı Metin Kılavuz, kötü gidişata neden olan birden fazla etkenin olduğunu belirterek,  ayrıştırmalara...

Ligde istenilen performansı yakalayamayan Amedspor’un Başkanı Metin Kılavuz, kötü gidişata neden olan birden fazla etkenin olduğunu belirterek,  ayrıştırmalara rağmen Amedspor’un Fair-Play adayı olduğunu söyledi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden ve son iki yıldır önüne koyduğu hedeflerin uzağında kalan, bu sezon da ligde istediği performansı yakalayamayan Amedspor, zor günlerden geçiyor. Sahasındaki ilk galibiyetini geçen hafta Başkent Akademi FK karşısında alan Amespor, lider Manisa BBSK’nin 20 puan gerisinde 13’üncü sırada yer alıyor. Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, istenilen performansı yakalayamamasındaki sorunları Mezopotamya Ajans’a anlattı.

‘İstediğimiz yerde değiliz’

Ligde istedikleri yerde olmadıklarını ve Amedspor taraftarlarına bunun özeleştirisini verdiklerini belirten Kılavuz, “Amedspor hak etmediği bir yerde. Takım oyunu olarak istediğimiz oyunu gösteremedik. Dört büyükler kadar taraftar kitlesine sahip olduğumuzu biliyoruz. Amedspor’un temel sorunu da burada ortaya çıkıyor. Bu kadar büyük bir kitlesel taraftar grubuna yönelik yönetimsel ve kurumsal yapımız, eş değer düşmüyor. Bütün çabamızda kurumsal yeterliliğimizin buna cevap olmasıdır” dedi.

‘Eleştiri ve önerilere açığız’

Son günlerde Amedpor’u hedef alan bazı kişilerinin amaçlarının kulübü yıpratmak olduğunu söyleyen Kılavuz, tepkileri anlayışla karşıladıkları belirterek, şunları söyledi: “Ancak hiçbir zaman Amedspor’la olmayacak, Amedspor’u düşman ve engel olarak gören bir kesim var ki, bunlara troller diyoruz. Bu troller kulübü yanlış tartışma zeminlerine çekmek istiyorlar. Bundan dolayı bütün taraftarlarımız ve gönüldaşlarımıza çağrımız şudur; lütfen bu trollere kulak vermeyin. Bizi besleyen eleştiri ve önerilerdir. Buna her zaman açık olacağız. Ancak kulübümüze hakaret eden, takımı geriye çeken gruplara müsamaha göstermeyeceğiz.”

Maçlarda mehter marşı çalınıyor!

Türkiye’de siyasete en uzak kulübün Amedspor olduğunu ifade eden Kılavuz, “Maçlarda asker selamının izahatı yoktur. Bizim bütün maçlarımız, sanki milli maça çıkıyormuş havasıyla geçiyor. En son Konya maçında arkadaşlarımız da gitmişti. Maç öncesi ve sonrası 120 dakika boyunca mehter marşları çalındı. Amedspor bu ülkenin bir parçasıdır. Niye ayrıştırıyorsunuz. Yapılanlar sporun ruhuna aykırıdır” diyerek tepki gösterdi. Amedspor’un halk takımı olduğunun altını çizen Kılavuz, “Ya da iç sahada oynadığımız bir maçta konuk ekip, sanki maçı almasa ligden düşecek motivasyonuyla sahaya çıkıyor. İç sahamızda oynadığımız Hacettespor, daha önce öyle bir performans ortaya koymamıştı. Bu sorumluluktan kaçma anlamında söylemiyorum. Ancak bunu görebiliyoruz. Komşu takımımız Urfa, hayatının futbolunu oynadı bize karşı. Nasıl bir motivasyonla geldilerse artık. Tabi ki sporda rekabet vardır. Ancak düşmanlık yoktur. Amedspor maçlarının atmosferinde milliyetçilik yer bulamaz kendine. Amedspor halkın değerlerinde bağlı bir takımdır. Sporda olması gereken barışçıl ve evrensel değerleri savunan ve bunu pratiğine yansıtan bir takımdır” diye belirtti.

‘Amedspor fair-play adayıdır’

Amedspor’un bir futbol takımından öte olduğunu söyleyen Kılavuz, “Bize göre spor, dili, dini, etnikleri farklı grupları bir araya getiren ve evrensel barışa hizmet eden etkinlikler bütünüdür. Spor bize göre konuşabilmektir, dinleyebilmektir, dokunabilmektir ve tanışabilmektir. Sportif mücadele yanında Amedspor aynı zamanda Türkiye ve dünyada Fair-Play adayı bir spor kulübüdür. Bu bizim ilkesel yaklaşımımızdır. Genç nüfusun spora katılımı bizim için önemlidir. Bundan dolayı akademi liginde de mücadele ediyoruz. Amedspor bir takımın ötesindedir. Bugün Amedspor’a baktığımız zaman farklılıkları tek çatı altında birleştirebilen bir yapısı vardır. Amedspor’un bakışı insanların eşit ve özgür biçimde bir arada yaşamasıdır. Tüm farklılıkların ve renklerin bir aradalığıdır” şeklinde konuştu.

‘İzin verilmeyen tek kulüp’

Diyarbakır Valiliği’nin, Amedspor’un başlattığı destek kampanyasına izin vermediğini ve bunun Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade eden Kılavuz, “Bütün kulüplerin yerel dinamikler ile bağı güçlüdür. Özellikle yerel yönetimlerle. Türkiye’de tüm takımlar, ilçe takımları dahil SMS eliyle kampanyalar düzenledi, biliyorsunuz kulüplerin çoğu dernektir. Derneklerine para toplama yasasına göre ilin mülki amirinden izin alması gerekiyor. Türkiye’de tek izin alamayan kulüp Amedspor’dur. Neden? Hiç bir gerekçe ve açıklama yoktur. Yetkiye dayanılarak başvurumuz reddedildiği bize iletildi. Bizim en büyük ekonomik kaynaklarımızdan ve sürdürülebilir ekonomik kampanyalarımızdan biri SMS projesi olacaktı. Taraftar şunu yazacaktı; ‘Amedspor sensin boşluk bırak 5 TL.’ Kime ne zararı vardı?” diye sordu.

‘Futbolcular baskıdan dolayı gelmiyor’

Transfer çalışmalarında anlaşma sağladıkları bazı futbolcuların, baskılardan dolayı kulübe gelmekten vazgeçtiklerini aktaran Kılavuz, devamla şunları söyledi:

“İsmini vermeyeceğim, Kürt bir forvet oyuncusuyla görüştüm. Transfer ücretinde anlaştık. Transferi resmiyete kavuşturacağımız sırada bu futbolcu, aynı ligde başka bir futbol takımına gitti. Bizim ona vereceğimiz transfer ücretinin 80 bin TL aşağısında bir rakamla gitti. Birde böyle bir algı var maalesef. Amedsporu öcüleştiriyorlar. Bunlar transfer politikamızı etkileyen etkenlerdir. Bir de bütçe ayağı var. Önünüze koyduğunuz bütçe sorunu var. Hem geçmiş dönemdeki borçlardan kaynaklı olarak hem de önümüzdeki süreçte borç makasını açmamak için transfer politikasında mali bütçemizi kısıtladık. Amedspor’un bütçesi yıllık 8 milyon TL’dir. Bu 8 milyonluk bütçenin kalemleri, iddia gelirleri ve federasyon gelirleridir. İddia gelirleri futbolcuların primlerine gidiyor. Diğeri kendi olanakları ile üretmesi gerekiyor. Ancak bu dönemde yerel yönetimlerin olmaması başta olmak üzere birçok sorun ile karşı karşıyayız.”

‘Başka takımın tabelası kalmazdı’

Finansal sorunlarını çözmeye çalıştıklarını söyleyen Kılavuz, “Amedspor önceki dönemlerinden kaynaklı sıkıntılar yaşadığı herkes tarafından biliniyor. Özellikle ciddi bir borç külfeti ile yeni sezona başladık. Şunu da ifade etmek isterim. Amedspor bugün varlığı halen devam ediyorsa bunu daha önceki yönetimde yer alan tüm arkadaşlara borçludur. İddia ediyorum Amedspor’a yapılanların onda biri başka bir takıma yapılsaydı, o takımın bugün tabelası dahi olmazdı. Mali sıkıntılar her boyutuyla önümüze engeller çıkardı” diye belirtti. Kılavuz, “Devre arasında mali olanaklarımız çerçevesinde nokta transferler yapmayı düşünüyoruz. Şimdiden hazırlıklara başlamışız. 2012- 2013 yılında üst üste 15 maç kazanarak şampiyon olduk. Beşiktaş’ın rekorunu kırdık. Bu başarıyı tekrarlamamız zor değil. Finans sorunları çözdüğümüz takdirde uyum sorununu aştığımızda Amedspor play offa kalır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.