Ali Paşa Mahallesi'ne ‘tarihi taş’ baskını

Ali Paşa Mahallesi'ne ‘tarihi taş’ baskını
​Diyarbakır Surlarının taşları sökülüp satılması iddiası üzerine bir mahalleye düzenlenen baskın sırasında polise engel olmak isteyen şüpheliler,...

​Diyarbakır Surlarının taşları sökülüp satılması iddiası üzerine bir mahalleye düzenlenen baskın sırasında polise engel olmak isteyen şüpheliler, kendilerini yakma ve binadan atma girişiminde bulundu.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır'da Sur taşlarının yerinden sökülerek satıldığı iddiası üzerine bir eve basın düzenleyen polis ve zabıta ekiplerine, ev sakinleri tepki göstererek kendilerini yakma girişiminde bulundular. “Surlarının taşları yerinden sökülüp satıldığı” iddiası üzerine merkez Sur ilçesine bağlı Ali Paşa Mahallesi'ne, baskın düzenleyen polis ve zabıta ekiplerine engel olmak isteyen bazı şüpheliler, kendilerini yakma ve binadan atma girişiminde bulundular.

‘Polislere para verdik’ iddiası

Tarihi taşları polislerin izni doğrultusunda topladıklarını iddia eden mahalleli, ayrıca bu taşlar için isimlerini de verdikleri polislere para verdiklerini ileri sürdüler. İddiaya göre, UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’nde yer alan tarihi Diyarbakır Surlarının taşları yerinden sökülüp satılıyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.