Alaökmen: Milyonlar arkamızda

Alaökmen: Milyonlar arkamızda
Diyarbakır HDP İl Örgütü, Gazal Park'ta bir araya gelerek 'Kobane Soruşturması' kapsamında siyasetçilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Açıklamada...

Diyarbakır HDP İl Örgütü, Gazal Park'ta bir araya gelerek 'Kobane Soruşturması' kapsamında siyasetçilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Açıklamada Konuşan HDP Diyarbakır İl Başkanı Hülya Alaökmen, “Milyonlar arkamızda, bu korkunç adaletsizliği milyonların bize verdiği destekle aşacağız, ablukayı yıkacağız” dedi

Şehriban ELeftoz

DİYARBAKIR YENİGÜN - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü,'Kobanê soruşturması' kapsamında gözaltında tutulan siyasetçilerin gözaltı sürelerin uzatılmasına ilişkin Ofis Gazal Park'ta açıklama yaptı. HDP, bileşenleri ve partililerin katıldığı açıklamada, gözaltlarına tepki gösterilerek, arkadaşlarının serbest bırakılması istendi.

Gözaltı sürelerinin uzatılmasına tepki

HDP Diyarbakır İl Başkanı Hülya Alaökmen, gözaltı sürelerinin uzatılmasına tepki göstererek şu ifedeleri kullandı:

“Dünden itibaren gözaltındaki arkadaşlarımızın sağlık sorunu yaşadığı haberlerini alıyoruz. Bununla ilgili bilgi akışı hem kamuoyunda hem de partililer tarfından kaygıyla izlenmektedir. HDP; işsizlerin,her gün tacize uğrayan, ölümle burun buruna gelen kadınların, özgürlük isteyen gençlerin,  tarlada çalışan, hakkını alamayan emekçinin, doğaya sahip çıkanın, iş güvenliğinden uzak hakkını alamayan işçinin, işini yapmaya çalışırken ölümle burun buruna kalan işçinin, sokakta çalışmak zorunda kalan çocukların , geleceğe güvençsiz bakıp intiharın eşiğinde olan gençlerin, dilini,kültürünü, yaşatmak isteyen halkların, dinini özgürce yaşamak isteyenlerin , adalet isteyenlerin,özgür basın isteyenlerin, tarafsız bilimsel üniversite isteyenlerin,  demokrasi ve  barış isteyenlerin sesidir. İçerde, dışarda tıkanan iktidar çözümü yine iç siyasetini manüpüle etmek için Kürtlere ve Kürtlerin dostlarının başına vurmakta buluyor. Üstüne milliyetçi sosu koyup nasıl olsa bunların sahibi yok, kimseleri yok, biz bunlara ne yaparsak yapalım kimse bunlara sahip çıkmıyor diye düşünülüyor ama korkunç yanılıyor. Bugüne kadar parlementoda, sokakta, hayatın her alanında sesi olduğumuz kitle arkamızda, milyonlar arkamızda ve biz biliyoruz bu büyük ablukayı da bu korkunç adaletsizliği de bu milyonların bize verdiği destekle aşacağız, ablukayı yıkacağız.”

“Kirli elinizi, kirli dilinizi arkadaşlarımızın üzerinden çekin”

Alaökmen, “Kimse bizim yarınlara olan barış özlemimize, adalet isteğimize, demokrasi talebimize geri adım atacağımızı beklemezsin. Yılmıyoruz, korkmuyoruz, biat etmiyoruz.  Arkadaşlarımız göz altına alığından beri yandaş medya arkadaşlarımızı suçlu göstermeye çalışıyor.  Şunu çok iyi bilin; şuan gözaltında olan arkadaşlarımızın bu halk için verdiği mücadele, bedel, emek siz üç ömür toplasanız yan yana getiremezsiniz.  Kirli elinizi, kirli dilinizi arkadaşlarımızın üzerinden çekin” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.