Ailelerden biri daha evladına kavuştu

Ailelerden biri daha evladına kavuştu
Çocuklarının PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerden biri...

Çocuklarının PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerden biri daha evladına kavuştu.  

DİYARBAKIR YENİGÜN - Çocuklarının PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'da farklı kentlerden gelerek Diyarbakır'da HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerden biri daha evladına kavuştu. Eylemin 133'üncü gününde ailelere katılan Metin Açan, 2012'de kandırılarak dağa kaçırılan oğlu Hakan ve daha sonra kardeşinin peşinden dağa giden ve bir daha kendisinden haber alınamayan diğer oğlu Harun için oturma eylemine katılmıştı. Çalıştığı Almanya’da kardeşi için dağa giden ve bir süre kendisinden haber alınamayan Harun Açan, örgütten kaçarak Kuzey Irak’taki Peşmerge güçleri tarafından teslim alındıktan sonra güvenlik güçlerine teslim edildi.

Ailesi ile hasret giderdi

Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü Terle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde yapılan işlemlerinin ardından Açan, Diyarbakır’a sevk edildi. Oğlunun teslim olduğu bilgisini alan baba Metin ve anne Necla Açan, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne geldi. Harun Açan, burada annesi ve babası ile kucaklaşarak hasret giderdi. Harun Açan, anne ve babası ile görüşmesinin ardından ifadesinin alınması için sorgu odasına alındı. Evlat nöbetinin 154. gününde çocuğuna kavuşan aile sayısı 5'e yükseldi. (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.