A.Vahap Kaya yazdı: Bilimin aciz kaldığı an - I

Skolastik dönemlerden günümüze kadar, bilgi ve bilincin aktarılması ve arayışlardaki gereklilik ile yöntem konusunda bir hayli mesafeler alındı veya yöntem değişikliği yaşama geçirildi.

Bilim yaşama gerekli olan veya yaşamda olan lokomotif etmenleri ihtiyaç mı veya değil mi sorularından tutun, yaşamı güzelleştiriyor mu veya çirkinleştiriyor mu diye çok değişik konulara cevaplar olmaya veya cevaplar bulmaya çalışmaktadır.

Kimi zamanlarda cadıların maruz kaldığı yol ve yöntemlere maruz bırakılmalarına rağmen; doğru bildiği ve her doğruya da bir sonraki doğruya kadar doğru baktığı kaçınılmaz yöntemi idi.

Bir önceki doğrunun bir sonraki adıma, arayış kaynak rahatlığı sağladığı gerçeğinden hareket edenler bu günkü teknolojik ilerlemeyi, yaşamın doğayla veya karşılıklı birbirleriyle etkileşimlerinin kolay yöntemleri bulma noktasında başarılı olduğu muhakkak ki! Güzel evler yapılmış, aşı bulunmuş, antibiyotik bulunup yaşam daha uzun hale gelmiş, eskisi gibi herhangi bir pandemide dünya nüfusunun yarısı veya %15-25 veya 60 ı ölmüyor.

Ama neden özellikle türbinlere onanması gereklilik sorusuna cevap olamadığı veya çıkar gurupları buna müsaade etmediği gözler önündeki tablo, bazı aymazlıklarda mevcut gibi! Umarım biz yanılmış olalım da bu çalışmaları var olsun.

Mesela!!!

Neden orman yangınlarında kabuğu ıslakken yanmayan ağaçlar yetiştirilmeyip orman yangınlarının önüne geçilemiyor.

Islak kabuğu yanmayan ağaç yetiştirilemiyorsa neden ormanlarda ekilecek ot ve benzeri yeşilliklerinin kuruduğu halde yanmayan cinsini üretip ormanlarda ekmiyoruz ki orman yangınlarının önüne geçelim, bilinene gerçek; orman yangınlarına en büyük etken bu kuru otlardır.

Afrika’da sivrisinek yoluyla bulaşan viral hastalıkların önüne geçmek için; laboratuvar ortamında insan sokmayan sivrisinek üreterek aynı coğrafyaya gönderip diğer sineklerle çiftleşerek insan ısırmayan sineler sayesinde aynı hastalıkların önüne geçilebilmiş ise neden aynı zekâ veya çeviklik orman yangınlarına karşı devreye sokulmuyor.

Eğer bu konu ihmal edilmiş veya kimse üzerinde düşünmemiş ise biz çağrı yapalım, şayet üzerine düşünülmüş veya düşünmüş olanlara başarı dileklerimizle destek sunmuş olalım. (Devam Edecek)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Vahap Kaya Arşivi