8 Mart İstasyon Meydanı'nda kutlanacak

8 Mart İstasyon Meydanı'nda kutlanacak
Diyarbakır’da kadınlar, 8 Mart'ı İstasyon Meydanı'nda yapılacak miting ile kutlayacak. Bu yıl karanfil yerine kadınların yaptığı bileklikler dağıtılacak DİYARBAKIR...

Diyarbakır’da kadınlar, 8 Mart'ı İstasyon Meydanı'nda yapılacak miting ile kutlayacak. Bu yıl karanfil yerine kadınların yaptığı bileklikler dağıtılacak

DİYARBAKIR YENİGÜN - 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bu yıl çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Diyarbakır’da kadınlar, bu yıl karanfil yerine yaptıkları bileklikleri dağıtacak. Bunun için Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti kadınlar, bileklik yapmak için Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği’nde (MEBYA-DER) bir araya geldi. Kadınlar bileklik yapım çalışmalarını sürdürürken, kısa bir açıklama yapan TJA aktivisti Medine Efe, kadın emeğinin görülmesi için 8 Mart etkinleri kapsamında bileklik dağıtacaklarını söyledi.

‘El emeğimizle bileklik yapıp dağıtacağız’

Efe, her sene 8 Mart için yapılan ön çalışmalarda dağıtılan karanfiller yerine bu yıl kadınların yaptığı bileklikleri dağıtma kararı aldıklarını belirterek, “Bileklikleri hem cezaevindeki kadınlara hem de emekçi kadınlara dağıtacağız. Bileklik yaptığımız taşları Mardin’den istedik. Kadın arkadaşlarımıza da çağrıda bulunarak burada toplandık. Bu çalışma hem kadınlarda hediye olarak kalması hem de kadın emeğinin görünür kılınması için yapıldı” ifadelerini kullandı.

Kadınlara çağrı

Kadınlara çağrıda bulunan Efe, “8 Mart Dünya Kadınlar Gününde İstasyon Meydanı'nda, rengimizle, sesimizle, zılgıtlarımızla toplanalım. 8 Mart bizim için çok önemlidir. Kadınlara, gençlere çağrıda bulunuyoruz; gelin bize katılın, 8 Mart’ı kitlesel bir şekilde kutlayalım” dedi. (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.