‘2022 Diyarbakır’da gençlik yılı olacak’

‘2022 Diyarbakır’da gençlik yılı olacak’
Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Diyarbakır adına ülkeyi uluslararası müsabakalarda temsil eden farklı branşlarda başarılı olan milli sporcuları...
Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Diyarbakır adına ülkeyi uluslararası müsabakalarda temsil eden farklı branşlarda başarılı olan milli sporcuları makamında ağırladı. Burada konuşan Karaloğlu, 2022’nin Diyarbakır’da gençlik yılı olacağını vurguladı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Atıcılık branşında Olimpiyat 4’üncüsü olan Ömer Akgün, Atletizm branşında mücadele veren Meryem Bekmez ve Ayşe Tekdal, Romanya’da düzenlenen Dünya Bilek Güreş Şampiyonası'nda dereceye giren Gülçin Altınay, Helin Tuna ve Gülistan Güner, İtalya’da düzenlenen WAKO Dünya Büyükler Şampiyonası'nda Kick-Boks dalında dereceye giren Hasan Zilan, Sultan Zilan ve Ceren Kaçar Bingöm ile Gürcistan’da düzenlenen Dünya Görme Engelliler Şampiyonası'nda Dünya 1’incisi olan M. Emin Erdoğan ve antrenörlerini makamında ağırlayarak başarılarından dolayı tebrik etti.

‘Diyarbakır Türkiye'nin en iyilerinden birisi olacak’

Vali Münir Karaloğlu yaptığı açıklamada Diyarbakır’dan gençlerin ulusal ve uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi temsil ederek derece almalarından mutluluk duyduğunu söyledi. 2022’nin Diyarbakır’da gençlik yılı olacağına vurgu yapan Karaloğlu şöyle konuştu:

“2021’de Büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile çok büyük gençlik ve spor altyapısı protokolü imzaladık. Bu protokol çerçevesinde şu anda 17 ilçenin tamamında Çüngüş'ünden Kulp'una kadar her ilçede eksik neyimiz varsa hangi branşta, hangi tesise ihtiyacımız varsa Allah razı olsun Sayın Bakanımız büyük destek verdiler. Şu anda zaten bitirip açtığımız tesisler var, inşaatı devam edenler var. Çok önem verdiğimiz gençlik kamplarımız var. Diyarbakır'da devam eden gençlik ve spor yatırımlarımız tamamlandığında Diyarbakır gerçekten spor altyapısı olarak Türkiye'nin en iyilerinden birisi olacak. Bu da bizim sportif başarımızı yukarıya çekecek. Gençlerimize, hocalarımıza ve altyapımıza güveniyoruz. Uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil etme noktasında inşallah daha çok sporcumuzu hem yarışmalarda hem de kürsülerde göreceğiz diye temenni ediyoruz.”

Sporculara çeşitli hediyeler verildi

Program, Karaloğlu’nun dereceye giren sporculara çeşitli hediyeler takdim etmesiyle son buldu. Programa Vali Yardımcısı Ömer Coşkun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, DBB Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Kesen ile DBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Çelik de katıldı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.