1991’de tutuklanmıştı; 30 yıl 3 ay sonra tahliye edildi

1991’de tutuklanmıştı; 30 yıl 3 ay sonra tahliye edildi
Ceza infaz süresini tamamlamasına rağmen tahliyesi ertelenen Hamdin Demirkıran, 30 yıl 3 ayın ardından tahliye edildi.   YENİGÜN HABER – Diyarbakır’da...
Ceza infaz süresini tamamlamasına rağmen tahliyesi ertelenen Hamdin Demirkıran, 30 yıl 3 ayın ardından tahliye edildi.

YENİGÜN HABER – Diyarbakır’da 1991’de tutuklanan ve Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) müebbet hapis cezasına çarptırılan Hamdin Demirkıran tutuklu bulunduğu cezaevinden 30 yıl 3 ay sonra tahliye edildi. Demirkıran’ın cezası 23 Eylül tarihinde sona erdi. Ancak Cezaevi İdari Gözlem Kurulu’nun (CİK) “iyi halli” dediği halde İnfaz Hakimliği’nin aksi yönde karar vererek 6 ay tahliye süresini uzattı. Bunun üzerine Demirkıran için Balıkesir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan itiraz da reddedilmesi üzerine avukatları bu defa Demirkıran’ın tahliyesi için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

MA'da yer alan habere göre, Anayasa Mahkemesi'nin kararı çıkmadan, CİK’in cezaevinde tutuklular hakkında yapılan 6 ayda bir değerlendirme süresi gelen tepkiler 3 aya indirildi. 3 ayı dolan Demirkaran, bulunduğu Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.