​3 ilçede operasyon

​3 ilçede operasyon
Diyarbakır'ın Hani, Kulp ve Silvan ilçelerinde yapılan operasyonlarda PKK'ye ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi. DİYARBAKIR YENİGÜN - Hani, Kulp...

Diyarbakır'ın Hani, Kulp ve Silvan ilçelerinde yapılan operasyonlarda PKK'ye ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Hani, Kulp ve Silvan ilçeleri dağlık ve kırsal alanında PKK'nin kullandığı 8 adet sığınağın tespit edilerek kullanılamaz hale getirildiği, bu sığınaklarda çok sayıda mühimmat, giyim, yaşam ve örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "BTÖ mensuplarınca kış üslenmesi maksadıyla 8 adet sığınak tespit edilmeyi müteakip, kullanılamaz hale getirilmiştir. Bu sığınaklarda toprağa gömülü jelikan bidonlar içerisinde, temas ve adli arama neticesinde; 3 adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 1 adet M-16 Piyade Tüfeği, 7 adet el bombası, 6 adet roketatar antitank mühimmatı, 8 adet roketatar mühimmatı sevk fişeği, 683 adet 7,62 mm. AK-47 Piyade Tüfeği fişeği, 232 adet 5,56 mm. M-16 Piyade Tüfeği fişeği, 136 adet 7,62 mm BİXİ Makineli Tüfek fişeği, 5 adet 100’lük BİXİ Makineli Tüfek Mayonu, 5 adet M-16 Piyade Tüfeği Şarjörü, 1 adet susturucu aparatı, 4 adet kask feneri, 1 adet akım ölçer, 2 m elektrik kablosu, 500 lt’lik su tankı, (7) kg bakır tel, 1 adet akü, 2 adet küçük tüp, ve çok sayıda giyim, yaşam ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir."

Açıklamanın devamında Kulp ilçesi Ayhan köyünde ikamet eden H.A. isimli şahsın evinde yapılan adli aramada duvara asılı vaziyette bir adet PKK'ye ait fotoğraf bulunmuş, bahse konu şüpheli şahıs, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla "Silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan gözaltına alındığı kaydedildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.