Zerzevan Kalesi’nde taekwando idmanı

Zerzevan Kalesi’nde taekwando idmanı
GAPCenterTaekwando Spor Kulübü’nün 43 sporcusu, Roma İmparatorluğu döneminde "askeri yerleşim" olarak kullanılan 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi'nde idman...

GAPCenterTaekwando Spor Kulübü’nün 43 sporcusu, Roma İmparatorluğu döneminde "askeri yerleşim" olarak kullanılan 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi'nde idman yaptı. Amaçlarının tarihi mekanları tanıtmak olduğunu vurgulayan  Sporcular, Zerzevan Kalesinde yaşanan savaşlar ile teakwando arasında bir fark bulunmadığına dikkat çekti

DİYARBAKIR YENİGÜN - Konum olarak Yabancı turist ve belgesel yapımcılarının ilgi odağı olan 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi, bu kez alman taekwandocuların buluşma noktası oldu. Güney Almanya’dan Türkiye’ye tatile gelen Alman taekwandocular, tarihi mekânlarda idman yapmayı ihmal etmedi. Sırasıyla Şanlıurfa Balıklı göl, Dara Antik kent, son olarak ta Zerzevan Kalesi’nde idman yaptı. GAP Center Taekwando Spor Kulübü’nün 43 sporcusu, Roma İmparatorluğu döneminde "askeri yerleşim" olarak kullanılan 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi'nde idman yapmanın kendileri için çok önemli olduğunu söylediler.

“Amacımı tarihi mekânları tanıtmak”

Zerzevan Kalesinde yaşanan savaşlar ile teakwando arasında bir fark bulunmadığına dikkat çeken GAP Center  Taekwando Spor Kulübü teknik direktörü Gülabierkoç, “Tarihi Kalede yaşanan savaşlar ile bizim Taekwando-Do arasındaki eşitliği bizzat kale ortasında yaptığımız idmanda resmen hissede bildik. Burada yaşanan savaşlar aynı Taekwondo-Do'da her gün yaptığımız antrenmanlarımızdaki gibi bir savaş benzerisidir. Teakwando Kamp ve Kültür gezimizdeki en büyük amacımız tarihi mekanları bölgedeki tarihi mekanları gezerek hem tanımak, hem de yaptığımız idmanları yurt dışında paylaşarak gerekli tanıtımı yapmaktır” dedi.

“Bir ilki gerçekleştirdik”

Alman Reise-Ecke Deluxe Tur Operatörü Emel Ak ise 2018 yılında Diyarbakır’da gerçekleştirilen Tur Operatörleri buluşmasın ardından Baha turizm ile birlikte çalışmalar başlattıkları belirterek, “Bu yıl içerisinde 3 turumuzu düzenlemiş bulunmaktayız.2018 yılın da acentelere yapılan tanıtım sonrası gönül rahatlığı ile tur yapabileceğimizi daha iyi anladık. Bu turumuzu Kamp olarak güneydoğuda Teakwondo kamp ve tanıtım turu olarak bir ilki de gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte yine bu yıl içerisinde yine garklı turlar düzenleşeceğiz” diye konuştu.

“2019 yılı yurt dışından turist getirme yılı”

Geçtiğimiz günlerde iki ayrı alman grubu Diyarbakır’a getirdiklerini anlatan Baha Turizm Organizatörü Hakan Baksari ise kendileri için 2019 yılı içerisinde Yurt Dışında Diyarbakır’a turist getirme yılı olduğunu söyledi. Baksari, “İlimizin ve bölgemizin turizm potansiyelini artırmak ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmak için bir çok iş birlikleri geliştirmiş bulunmaktayız. Alman sporcularımız bölgede  hem farklı alanlarda idmanlarını gerçekleştirdiler. Hemde bölgenin tarihi ve turistlik alanlarını yapmış olduğu paylaşımlar ile tanıtmaktadırlar. Bu tür organizasyonlarımızı sürekli hale getireceğiz. Yurt dışında yaşan özellikle yabancı turistleri ilimiz ve bölgemizde en iyi şekilde ağırlayacağız’’ifadelerini kullandı. Zerzevan Kalesi’nde yapılan idmanların ardından Baha Turizm Organizatörü Hakan Baksari, Alman Reise-Ecke Deluxe Tur Operatörü Emel Ak, GAP Center Taekwando Spor Kulübü Teknik Direktörü Gülabi Erkoç’a Diyarbakır’da gerçekleştirdikleri idmanlardan dolayı teşekkür ederek plaket verdi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.