Yüzlerce köy yolu ulaşıma kapalı

Yüzlerce köy yolu ulaşıma kapalı
Başta Doğu Anadolu olmak üzere birçok ilde kar nedeniyle ulaşımda aksaklıklar yaşanıyor. Ekiplerin çalışmasıyla onlarca köy yolu ulaşıma açılırken,...

Başta Doğu Anadolu olmak üzere birçok ilde kar nedeniyle ulaşımda aksaklıklar yaşanıyor. Ekiplerin çalışmasıyla onlarca köy yolu ulaşıma açılırken, karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Kış aylarının gelmesiyle birlikte zorlu hava şartları özelikle doğu illerini etkilemeye başladı. Erzurum, Erzincan, Ağrı, Bingöl, Malatya ve Adıyaman'ın bazı ilçelerinde kar nedeniyle yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı.

ERZURUM            

Erzurum, Ağrı ve Erzincan'da etkili olan kar ve tipi nedeniyle 128 köy ve mahalle ile ulaşım sağlanamıyordu. Ekiplerin çalışmalarıyla 90 köy yolu ulaşıma açılırken 38 köy yolu hala ulaşıma kapalı. Ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

AĞRI            

Ağrı İl Özel İdaresine bağlı ekipler, gece saatlerinden bu yana kapalı köy yollarını ulaşıma açabilmek için çalışmalarını devam ettiriyor. Karayolları 123. Şube Şefliği ekipleri de sorumluluk alanındaki yollarda 7 ekiple kar küreme ve tuzlama işlemi yapıyor.

ERZİNCAN            

Erzincan'da da etkili olan kar ve tipi nedeniyle 15 köy yolu kapandı. İl Özel İdaresine bağlı 2 ekip, 6 greyder, 3 bıçaklı kamyon, 2 dozer, 3 kepçe ve kar makinesi ile karla mücadele sonucu 9 köy yolu ulaşıma açıldı. Ekipler, kapalı 6 köy yolunun ulaşıma açılması için kar küreme ve tuzlama çalışması yapmaya devam ediyor.

BİTLİS            

Bitlis'te de bir haftadır aralıklarla etkili olan kar nedeniyle kapanan 162 yolunun 159'u yeniden ulaşıma açıldı. Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar yağışı nedeniyle kapanan 162 köy yolundan 159'unun ulaşıma açıldığını, kapalı 3 köy yolunun da en kısa sürede açılacağını söyledi.

BİNGÖL            

Bingöl'de kar yağışı nedeniyle kapanan 180 köy yolundan 170'i açılırken kapalı 10 köy yolundan çalışmalar devam ediyor. Bingöl Valiliği koordinesinde İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, kapanan köy yollarını açmak için çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Açıklamada, ulaşıma kapanan 180 köy yolundan 170'i açılırken, kapalı 10 köy yolunda çalışmalar sürdüğü, ekiplerin yolları açmak için 24 saat aralıksız çalıştığı belirtildi.

MALATYA            

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı Malatya’da özellikle ilçelerde ve yüksek kesimlerde daha çok etkisini gösterdi. Malatya’da da kar yağışı nedeniyle kırsalda bulunan 226 mahalleye ulaşım sağlanamıyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan 150 mahalle yolu dün gece açılırken, kırsalda bulunan ve ulaşım sağlanamayan 226 mahalle yolunun açılması için çalışmalar sürüyor. Karla mücadele ekiplerinin çalışmalarıyla açılan bazı mahalle yolları gün içerisinde tekrar kapanıyor. Fırtına ve tipinin geçit vermediği bölgelerde ise çalışmalar zorlukla yapılıyor. Çığ tehlikesi olan noktalarda ekstra önlemler alınıyor.

ADIYAMAN            

Adıyaman’ın yüksek kesimlerinde yağan yoğun kar yağışı nedeniyle 54 köy yolu ulaşıma kapandı. Adıyaman merkeze bağlı yüksek kesimlerle Çelikhan, Sincik, Kâhta, Gerger’e bağlı köy ve mezralarda kapanan yolların açılma çalışmaları devam ediyor. Yol ve Ulaşım Hizmetleri tarafından yayınlanan listede kapanan köylerin isimleri, yapılan çalışmalar ve ekipmanlar hakkında bilgi verildi.

ARDAHAN            

Ardahan'ın Göle ilçesinde dün gece termometreler sıfırın altında 27 dereceye kadar düştü. Soğuk hava dalgası yurdu etkisi altına alırken, yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Aktaş ve Çıldır Gölü'nün yüzeyi tamamen buz tutmaya başlarken, Kura Nehri ve çok sayıda akarsu dondu, kent merkezlerindeki çeşme ve şadırvanlar buz tuttu.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.