Video Haber: Yıllardır yapımı tamamlanamayan camii yardım bekliyor

Video Haber: Yıllardır yapımı tamamlanamayan camii yardım bekliyor
Diyarbakır'da 11 yıl önce vatandaşların katkılarıyla temeli atılan ve tamamlanamayan Hazreti İsa Camii, yardım bekliyor. DİYARBAKIR YENİGÜN  - Diyarbakır...

Diyarbakır'da 11 yıl önce vatandaşların katkılarıyla temeli atılan ve tamamlanamayan Hazreti İsa Camii, yardım bekliyor.

DİYARBAKIR YENİGÜN  - Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesinde 2009 yılında vatandaşların katkılarıyla temeli atılarak faaliyete sokulan Hazreti İsa Camii, tüm hizmet alanlarının tamamlanması için hayırseverlerden yardım bekliyor. 500 evler mevkiinde bulunan Hazreti İsa Camii, 2009 yılında vatandaşların katkılarıyla temeli atıldı ve bir sene içerisinde faal duruma getirildi. 2010 yılından bu yana hayırseverlerin desteklerini bekleyen caminin minare, istinat duvarı ve çevre düzenlemesi gibi ihtiyaçları halen karşılanamamışken, aynı zamanda taksitli olarak satın alınmış halının borçları da imkânsızlıklardan dolayı ödenemiyor.

Caminin kuruluşundan bu yana ihtiyaçlarla ilgilenen ve 10 yılı aşkındır sorunlarını yakından takip eden Cami Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı Tahir Çelik, caminin ihtiyaçları hakkında bilgi verdi.

2009 yılında bu caminin temelini atarak 2010 yılında faaliyete soktuklarını belirten Çelik, "O günden bu yana çabalıyoruz. Tüm Diyarbakırlı hayırseverleri, esnafları teker teker dolaştık ve camimizi bu duruma getirdik. Şu an camimiz bitme aşamasına gelmiş durumdadır. Fakat yaklaşık 10 aydır yardımlar durmuş, gelmiyor. Eksiklerimiz olduğundan dolayı açılışı gerçekleştiremedik." dedi.

‘Camimizin 860 bin liraya ihtiyacı var’

Maddi imkânsızlıklardan dolayı tamamlanamayan eksiklikleri de aktaran Çelik, "Projede olan iki minare ve şadırvan yapılmamış. Caminin üç cephesinin kaplaması bitmiş, fakat ön cephesi halen tamamlanamamış. Cami etrafının tamamen istinat duvarı ile çevrilmesi gerekirken, maalesef onu da imkânsızlıklardan dolayı yapamıyoruz. En önemli olan çevre düzenlemesi de oluşturulamamış. Satın aldığımız cami halılarının borcu taksitli olmasına rağmen ödeyemiyoruz ve şu an işletme sahibine karşı mahcup durumdayız. Şu an caminin 400 bin lira borcu var. Çevre şehirciliğin yaptığı hesaplara göre, cami inşaatının tamamlanması ve eksikliklerin giderilmesi 460 bin liraya mal oluyor. Yani toplam bizim camimizin 860 bin liraya ihtiyacı var." ifadelerini kullandı. Çevrede ikamet eden cami cemaatinin gelir seviyesinin düşük olduğunu ve bundan dolayı destek alamadıklarını vurgulayan Çelik, "Cami cemaatinin çoğunluğu maddi durumu düşük kesim olduğundan dolayı kimseden de isteyemiyoruz. Yardım konusunda en büyük umudumuz il müftülüğüdür, ama ne yazık ki 10 aydır oradan da ses seda çıkmıyor." şeklinde konuştu.

Çelik, son olarak, "Buradan Diyarbakır'ın ve hatta Türkiye'deki tüm iş adamlarından, kurumlardan, Diyanet İşleri Başkanlığından yardım bekliyoruz.  11 senedir bu caminin sorunlarıyla uğraşmaktan yoruldum. Fazla bir iş de kalmamış. Paranın olması halinde 2-3 aylık bir sürece bakar. Allah rızası için yardım edin." çağrısında bulundu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.