Yılda 600 bin ton sıcak asfalt üretilecek

Yılda 600 bin ton sıcak asfalt üretilecek
Bağlar Belediyesi’nin Karacadağ eteklerinden çıkan Diyarbakır’a özgü bazalt taşından asfalt ürettiği asfalt plenti ve kırma eleme tesisinin açılışı...

Bağlar Belediyesi’nin Karacadağ eteklerinden çıkan Diyarbakır’a özgü bazalt taşından asfalt ürettiği asfalt plenti ve kırma eleme tesisinin açılışı renkli görüntülerle gerçekleştirildi. Üretime ve ekonomiye büyük katkı sunması hedeflenen tesiste yıllık olarak 600 bin ton sıcak asfalt üretilerek Bağlar’ın ve bölgenin asfalt ihtiyacı az maliyetle karşılanacak

DİYARBAKIR YENİGÜN - Bağlar Belediyesi’nin Karacadağ eteklerinden çıkan Diyarbakır’a özgü bazalt taşından asfalt ürettiği asfalt plenti ve kırma eleme tesisinin açılışı renkli görüntülerle gerçekleştirildi. Üretime ve ekonomiye büyük katkı sunması hedeflenen tesiste yıllık olarak 600 bin ton sıcak asfalt üretilerek Bağlar’ın ve bölgenin asfalt ihtiyacı az maliyetle karşılanacak. Körtepe Mahallesi’nde bulunan tesisin açılışına konuşan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nu bu hizmet nedeniyle tebrik etti. Güzeloğlu, “Göreve geldiği günden beri aşkla hizmet eden, belediyeciliği hizmet olarak anlayan ve bu doğrultuda çalışan,bu tesisi kazandıran Hüseyin Beyoğlu kardeşimi ve ekibini tebrik ediyorum.Kısa zaman oldu ancak değişimi anlamak için bu zaman yeter,artar bile.Bağlar,mevcüt ilçeler arasında hizmet bakımında ne yazık ki en geri kalan ilçe oldu. Bağlar’a ve Diyarbakır’a hizmet edilmesi için gönderilen paraları ihanetin destekçilerine, Kandil’e aktaran zihniyet Bağlar halkının hizmet görmesine engel oldu” dedi.

“Diyarbakır’ı her alanda kalkındıracağız”

“Bir taraftan millete hizmet için aşkla çalışan cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları,diğer yandan ihanet için çalışan zihniyet ve temsilcileri. Bizim önceliğimiz millet ve millete hizmet etmektir” diyerek sözlerine devam eden Güzeloğlu,Diyarbakır’ı her alanda kalkındıracaklarını kaydetti. Güzeloğlu,”Bugün artık sayın cumhurbaşkanımızın önderliğinde bölgesinde oyun kurucu olan ve dünyada sözü geçen bir Türkiye var. Sahada,masada,her yerde kazanan bir ülke gerçeği var. Son Barış Pınarı Hareketi ile bir kez daha şahit olduk ki Türkiye eski Türkiye değil,güçlüdür ve belirleyicidir. Bu mücadele son terörist kalmayana kadar kararlılıkla devam edecektir. Hep birlikte terörü bu topraklardan söküp atacağız,ülkemizi bu illetten kurtaracağız.Türkiye’nin 2023,2053,2071 ve 2073 hedeflerine giden yolda Diyarbakır,oluşan huzur ve güven ortamı çerçevesinde medeniyet,tarih,sanayi,üretim ve turizm merkezi olarak katkı sunacak.

“Yılların ihmali olan sorunları çözeceğiz”

Diyarbakır’a hizmet etmeyi büyük şeref sayıyoruz. Belediyeleri yönetenler ihanet edenler değil,insana  hizmet edenler güzelleştirecek.Devlet, millete hizmet etmenin adıdır.Diyarbakır’ın gücünü biliyoruz. İnsanımız hak ettiği hizmetlere kavuşacak. Diyarbakır, kaybettiği yılları geri kazanacak. Ortadoğunun turizm,ticaret ve üretim merkezi haline gelecek. Büyükşehir Belediyesi olarak Bağlar Belediyemiz ve diğer ilçe belediyelerimizle beraber uyum içerisinde çalışarak çözülmesi zor görünen,yılların ihmali olan sorunları inşallah çözüme kavuşturacağız. Bundan hiç şüphe etmeyin” diye konuştu.

“Bu tesis millete hizmetin adıdır”

Milletin kaynaklarını millete hizmet olarak değerlendireceklerini ifade eden Güzeloğlu,”Bu tesis millete hizmetin en güzel adıdır. Bağlar Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu,bu tesis için görüştüğümüzde “Bağlar’ı değiştirmek istiyorum” dedi. Asfalt temel gerekliliktir. Belediye,alt yapıyı yapmak zorundadır. Milletin kaynaklarını millete hizmet yolunda harcayacağız. Milletin kaynaklarını ihanet için kullananlara prim vermeyeceğiz. Büyükşehir Belediyesi yönetimini devraldığımız 3 ayda gerek alt yapı ve gerekse diğer alanlarda büyük hizmetleri yerine getirdik. Bağlar’ın asfalt üretimi konusunda hayata geçirdiği bu hizmet hem Bağlar’ın hem Diyarbakır’ımızın işini kolaylaştıracak. Diyarbakır’da asfaltsız hiçbir yer kalmayacak. Milletin her kuruşu beytülmaldır ve bunu hizmet için kullanacağız. Bu tesis aynı zamanda ekonomik bir tesistir. Bazalt gibi Allah’ın bu bölgeye bir lütfü olan zenginliği en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Yıllara meydan okuyan bir kalitesi var. Kısa zamanda Bağlar’da büyük bir değişime imza atan Hüseyin Beyoğlu başkanıma teşekkür ediyoruz. Hep birlikte kısa zamanda Diyarbakır’a büyük bir değişim yaşatacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı. AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal ise, tesisin Diyarbakır’ın gelişmesine büyük katkı sunacağını ifade ederek Başkan Beyoğlu’na teşekkür etti.

 “Diyarbakır’ın asfalt ihtiyacını karşılayacağız”

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu da, bu tesisi hayata geçirerek hem belediyenin asfalt ihtiyacını karşılayacaklarını,hem belediye için gelir kalemi oluşturacaklarını anlattı. Beyoğlu,”Bağlar Belediyesinin yıllık asfalt ihtiyacı yaklaşık 40-50 milyon TL. Bu tesis ile birlikte hem belediyemizi bu giderden kurtaracağız hem de belediyeye gelir kazandıracağız. Yıllık 600 bin ton asfalt üreteceğiz. Kendi belediyemizle beraber 5 belediyenin daha asfalt ihtiyacı karşılanmış olacak. Kaynakları sağlam olan belediye daha rahat hizmet eder. Tüketen değil üreten belediye olacağız. Bu tesisimiz de bunun en güzel örneğidir” dedi. Kısa zamanda Bağlar’a önemli hizmetler kazandırdıklarının altını çizen Beyoğlu, “Göreve başlarken üç temel prensip ve hedef belirlemiştik. Gönül belediyeciliği,sosyal belediyecilik ve hizmet belediyeciliği. Allah’a hamd olsun ki geride kalan 8 aylık süreçte bu noktada çok önemli mesafe kat ettik. Belediyecilikte en önemli referans kaynağımız olan sayın cumhurbaşkanımızın ifade ettiği üzere millete efendi değil, hizmetkar olma şiarıyla hareket ederek milletimizin duaları,hükümetimizin ve devletimizin destekleriyle çok önemli hizmetleri kazandırdık. Her alanda milletimize dokunduk,şehir merkezinden kırsal bölgelere kadar her tarafa hizmeti yaymaya çalıştık. Kısa zamanda tüm hedefleri gerçekleştirmek elbette ki mümkün değildir. Yine sayın cumhurbaşkanımızın “Aşk İle koşan yorulmaz” sözünü kendimize düştür edinerek milletimize hizmet etme yolunda çabalarımızı ve enerjimizi sonuna kadar harcamaya devam edeceğiz. Bölgemizin hizmete dönüştürülmesi mümkün olan önemli kaynakları var. Bunlardan biri Diyarbakır’a özgü olan,şehrin mimarisinde ve tarihinde önemli yer tutan Diyarbakırla özdeşleşmiş olan  bazalt taşıdır. Buna Diyarbakır taşı da diyebiliriz. Özellikle Karacadağ bölgemizden yoğun olarak çıkan bu değerli taşları değerlendirerek milletimizin hizmetine sunmak istedik. Bu amaçla ilk iş olarak bu taşların bulunduğu arazileri temizleyerek tarıma el verişli alanlar oluşturuyoruz. Vatandaşlarımızı arazi temizleme maliyetinden kurtarıyoruz. Daha sonra burada kurduğumuz konkasör şantiyesi ile bu taşları yol yapım ve bakım malzemelerine dönüştürüyoruz. Bununla da yine şehir içi ve kırsal bölgelerde modern yollar inşa ediyoruz. Bazalt taşından elde edilen asfalt, sadece Türkiye’de değil tüm dünyada en uzun ömürlü ve kaliteli asfalt olarak kabul ediliyor. Çok az maliyetle bu hizmeti kentimize kazandırıyoruz.

“Bu hizmet ile hem bağlar’a hem diyarbakır’a katkı sunacağız”

Öncelikle bu değerli taşlardan elde ettiğimiz asfaltı Bağlar’ımızın hizmetinde kullanacağız. Ancak bununla yetinmeyerek bölgemizin bu hizmetten faydalanmasını da sağlayacağız. Şu ana kadar kurum ve kuruluşlardan gelen teklifler var. Bir yandan Bağlarımıza modern yollar kazandırırken,diğer yandan da bu değerli asfaltın satışından elde edeceğimiz gelirle yine Bağlarımıza başka hizmetler kazandırmayı amaçlıyoruz.Tüm bunların yanında bölgenin ekonomisine ve istihdamına da katkıda bulunmuş olacağız. Diyarbakır’ımıza uzun,kısa ve orta vadede büyük katkı sunacağına inandığımız bu değerli hizmetin hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Bu hizmetin ortaya çıkmasında emeği bulunan belediyemizin birimlerine ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Bağlar Belediyesi olarak bölgemizin doğal kaynaklarını yatırım,hizmet ve istihdama dönüştürmeye yönelik projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.