‘Yerel Yönetimlerde kadınlar daha fazla yer almalı’

‘Yerel Yönetimlerde kadınlar daha fazla yer almalı’
Bismil Belediye Eşbaşkan'ı Gülşen Özer ve Belediye Kadın Meclis üyeleri, Başköy Mahalle Muhtarı Ferihe Daş'ı evinde ziyaret etti. Burada konuşan Özer,...

Bismil Belediye Eşbaşkan'ı Gülşen Özer ve Belediye Kadın Meclis üyeleri, Başköy Mahalle Muhtarı Ferihe Daş'ı evinde ziyaret etti. Burada konuşan Özer, Yerel yönetimlerde kadınların daha fazla olmasını istediklerini belirterek, “Bunun içinde hep birlikte çalışmalıyız. Bunu sadece milletvekili, meclis üyesi ya da eşbaşkan olarak değil, her alanda yapmamız gerekiyor” dedi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Bismil Belediye Eşbaşkanı Gülşen Özer ve Kadın Meclis üyeleri Bismil'in Başköy Mahallesinin muhtarı olan Ferihe Daş'ı ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. Başköy'ün ilki yaşadığını dile getiren Özer, “Ferihe Daş, Bismil'in kadın muhtarı, yerel yönetimlerin bir parçası olan muhtarlıklarımız bizler için kıymetli. Bu kıymetli olan birimlerde kadınlarımızı görmek bizler için onur verici. Muhtarlık mesleğinin tüm zorluklarını tek başına sırtlayan Ferihe arkadaşımızı kutluyorum. Ekmiş olduğunuz tohumun yeşerdiğini bundan sonra da göreceğiz” dedi.

“Bismil Belediyesi her zaman muhtarların yanındadır”

Yerel yönetimlerde kadınların daha fazla olmasını istediklerini belirten Özer, “Yerel yönetimlerde kadın sayısının artmasını istiyoruz. Bunun içinde hep birlikte çalışmalıyız. Bunu sadece milletvekili, meclis üyesi ya da eşbaşkan olarak değil, her alanda yapmamız gerekiyor. Bismil Belediyesi her zaman muhtarların yanındadır. Muhtarlık kutsal ve önemli bir görev, Aslında belediyenin önemli bir yükünü alıyor. Mahalle halkını en iyi muhtarı bilir. Yurttaşın başı ne zaman sıkışsa muhtara koşar. Bu nedenle muhtarlık kurumunun önemi büyüktür” dedi. Eşbaşkan Gülşen Özer son olarak, başarılı bir şekilde görevini yürüten Ferihe’ye başarılarının devamını diledi.

‘Köy taziye evine masa sandalye desteği’

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ferihe Daş ise, “Bismil Belediye Eşbaşkanı Gülşen Özer ve Kadın Meclisi üyelerine ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu ziyaret beni çok mutlu etti. Böyle ziyaretler işimize olan sevdamızı artırıyor” diye konuştu. Yeni inşa edilen Başköy Taziye Evi’ne Daş’ın talepleri doğrultusunda Bismil Belediyesi masa ve sandalye desteğinde bulundu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.