Yenişehir Belediyesi’nden her mahalleye kütüphane projesi

Yenişehir Belediyesi’nden her mahalleye kütüphane projesi
Yenişehir Belediyesi, ‘Çanda me mala me ye’ şiarıyla kütüphane projesini hayata geçirdi. Projeye destek için yurttaşlara, yazar, yayınevi ve kitapevlerine...

Yenişehir Belediyesi, ‘Çanda me mala me ye’ şiarıyla kütüphane projesini hayata geçirdi. Projeye destek için yurttaşlara, yazar, yayınevi ve kitapevlerine çağrıda bulunan Eşbaşkan Belgin Diken, “Her mahallede bir kütüphane projemiz için kitap bağışlarını Yenişehir Belediye’mize getirebilirler” çağrısında bulundu

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır’ın kayyım atanan belediyelerinden biri olan Yenişehir merkez ilçesinde, 31 Mart yerel seçimlerini Halkların Demokratik Partisi yüzde 62’lik bir oy oranıyla kazandı. Zaman kaybetmeden çalışmalara başlayan Yenişehir Belediyesi, gençler, kadınlar ve çocuklara öncelik veren projeleri hayata geçiriyor. Jinnews’te yer alan habere göre özellikle de gençlerin kültürel faaliyetlere, edebiyata yönelmesi için son olarak, “Çanda me mala me ye” (Kültürümüz evimizdir) şiarıyla kütüphane projesi için harekete geçildi.  Eşbaşkan Belgin Diken,  “Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde 2020 Ocak ayına kadar sürecek bir kitap kampanyası başlattık. Her mahallede bir kütüphane oluşturma fikriyle yola çıktık” dedi.

‘Her mahallede bir kütüphane’

İlk kütüphaneyi Seyrantepe Toplu Konut semtinde açacaklarını ifade eden Diken, “Kayyımdan önce orada bir taziye evimiz vardı. Şimdi orayı gençler için tekrar değerlendirmek istiyoruz. Yerini Aziziye, Cumhuriyet, Gürdoğan üçgeninin birleştiği bir nokta olarak belirledik. Çünkü oradan yoğun şikayetler alıyorduk. Halkımız o alanda gençler için yeteri kadar alternatif bulunmadığını iletti. Gençlerin ilgisini kitaba, kültürel alışkanlıklara yöneltmek istiyoruz. Kitaplar geldikçe diğer mahallelerimizde de kütüphanelerimizi açacağız. Tüm halkımıza, yazarlarımıza, yayınevi ve kitabevlerine çağrıda bulunuyoruz. Her mahallede bir kütüphane projemiz için kitaplarını belediyemize getirebilirler” diye konuştu.

‘Öykü yarışması düzenlenecek’

Diken, kültürel faaliyetlere verdikleri önemin altını çizerek, bu yönlü çalışmalar üzerine yoğunlaştıklarını ifade etti. Film ve belgesel gösterimleri, mahallelerde çocuk şenlikleri düzenlediklerini kaydeden Belgin Diken, “Köylerde 3 gün sürecek olan spor faaliyetlerimiz olacak. Okulların açılmasıyla çocuklar için bir öykü yarışması düzenleyeceğiz. Onu da ilerleyen süreçlerde kamuoyu ile paylaşacağız. Yenişehir Belediyesi olarak gençlik ve çocuklar üzerindeki tüm çalışmalarımızı demokratik ve şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.   Bunun dışında bugüne kadarki çalışmalarına da değinen Eşbaşkan Diken, Yenişehir Belediyesi olarak Kadın Müdürlük Birimi’ni oluşturduklarını ifade etti. Birimde yer alacak kadınlarla görüşmeye başladıklarını belirten Diken, “Projelerimiz üzerine çalışmaya başladık. Mahallelerde toplantılar alıp kadınlarla görüşüyoruz. Hazırladığımız 5 yıllık stratejik plan doğrultusunda ‘neler yapabiliriz, bu plan içerisinde kadınla ilgili neler yapabiliriz, hangi alanlarda çalışma yapabiliriz’ diye tartışıyoruz. Üzerinde çalıştığımız kadın semt pazarı ve kadın parkı projelerimizin çalışmalarına da başladık. Kadınlar için fidanlığımızda bir sera projemiz vardı. Onun da startını verdik. Bu alanda kooperatifleşmeyi de düşünüyoruz. Ürettiğimiz ürünleri doğrudan satışa sunabileceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.