A. Vahap Kaya: Yük (2)

Dünyanın yükü dediğin nedir ki varsa başka yükler devreye girsin gözümü kırpmadığım ölüm de dâhil vız gelir ama piyonluğu çekemem bilesin.

Annemin tembihidir asla özgürlüğünden vazgeçme zaman kötü olsa bile gözlerinde özgürlüğü yaşa çünkü onlarda uçan kuşlarını ve açık gökyüzünü renkleriyle saklayabilir ve orada özgürce yaşayabilirsin.

Çekebileceklere; yalaka, yağcı ve ikiyüzlü derler bu tarz bir terimi hak edeceğime, ismime ekleyeceğime kendimi katmanlara gitmeye cezalandırayım daha iyi.

Bu benim tarzım ve kararım, gel beri de yüzünü göreyim belki sende kabul edilecek kurallar vardır ama önce beri gel de yüzün kalmışsa onu göreyim.

Özgürlük ile piyonluk taban tabana zıt kutuplar iradesini kullanan insanlık kaç milyar yıl geride bıraktı bilinmez ama bu kadar yıl geri gitmeyi kim göze alabilir ve kim yaşayabilir ki o döneme geri gitmek için.

Ne göz ucuyla bakarım, ne insanlığı yönlendiririm sen gitmek istiyorsan var git gidebildiğin yer durağın olur.

Bir daha yazacak olsam belki sana gönderdiklerimle yetinir veya belki beslenme yollarını yaşamın ekosunu bozmadan bulabilir de huyuna ya da suyuna gidersen yaşamın diye ümit ediyorum.

Senin insani emek normlarına dönmendir ve o normlarda kendine derslerle yaşama başlamandır.

Gel ki kendini geleceğe yazmış bütün işlerde seni ayırsam bile akıl vermeye endeksli yaklaşımın seni hadsizliğe itmiş ve bu hadsizlik insan başına beladır

Tanrı bile dünyayı yaşamı yaratmış ve diyor ki böyle yaşasan iyi olur, demiyor ille böyle yaşayacaksın ve kendini işkence yöntemleriyle dayatmıyor.

Sen ne kadar kendini bela diye tanımlasan bile ben seni bildiğimden öte değilsin, sen kendini ne kadar değişik göstermeye çalışsan bile ben seni koyduğum kabın şeklini alacağını unutma.

Bu bir denklem ve yaşamdan süzülen bir yorum ondan öteye değilsin, sen görüntün ve yaptıklarında daha öteye ne olabilirsin ki?

Son mısrasını heyecanla kâğıdına dokunduran amatör gibi heyecanımı totalde tutuyorum.

Sen insanlaşsan veya daha vahşileşsen ikisine de heyecanım totalde ve sevince de işkenceye de total duygularımı saklarım haberin olsun. (Bitti)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Vahap Kaya Arşivi