Yazar Sadıkoğlu’ndan Edebiyat Dünyasına 7 yeni eser

Gazetemiz yazarlarından Muhammed Rıdvan Sadıkoğlu, uzun zamandır üzerinde çalıştığı 7 kitabını okuyucuların ve takipçilerinin beğenisine sundu

DİYARBAKIR YENİGÜN -Diriliş ve Geceye Bir Güneş Çizdim kitaplarının yazarı ve aynı zamanda eğitimci olan gazetemiz yazarlarından Muhammed Rıdvan Sadıkoğlu, edebiyat dünyasına 7 yeni eser daha sundu. Daha çok ortaöğretim gençliği için derlediği yazıları ile tanınan Rıdvan Sadıkoğlu’nun yeni eserleri de dikkat çekiyor. Galiba Yanlış Anladık(1.cilt),  Kerbübela (1,2,3 ve 4 cilt), Hz Havva’dan Günümüze KADIN (2 cilt) adlı eserleriyle )” adlı eserleriyle okuyucularıyla yeniden buluşan Yazar Sadıkoğlu, ortaya koyduğu bu eserlerle yarının teminatı olan gençleri ve onları yetiştiren aile fertlerinde yeniden bir farkındalık oluşturma gayreti içinde olduğunu söyledi.

“Unutulan manevi değerler; Kitap ve makaleler”

Kitap ve makalelerinin unutulan manevi değerleri yeniden hatırlatma, sinirleri alınan ve içi boşaltılan kavramları yeniden toplumun gündemine getirme amacı güttüğünü belirten Yazar Sadıkoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

“Zaman değişti ve değişirken bir şeyleri alıp götürdü bizden ve yerine bir başka şeyler getirdi. Ne götürdüklerine mâni olabildik ne de getirdikleriyle asıl başa çıkabileceğimize dair net bir teklif ortaya koyabildik. Unutmamalıyız ki kâinattaki en büyük kutsal insandır ve tüm kutsallar da kutsallık atfedilen kavramlar da insanın huzur ve mutluluğu için vardır. Eğer var olan kutsallara rağmen insan denen varlık mutlu ve huzurlu değilse ya kutsallar anlaşılamamış ya da bu kutsallar anlam kaymasına uğramıştır. Bu yüzden de içinde bulunduğumuz ahlaki ve dinsel yozlaşmaya, eylem ve söylemlerimizin birbirinden çok farklı olarak cereyan etmesine kendimce bir başkaldırı olarak periyodik zaman aralıklarında yazdığım makaleleri bir araya getirerek “Galiba yanlış anladık” dedik.  Zira evrensel değerleri ezelden ebede taşıması gereken kutsallar silsilesinin zenginliği içinde idrak yetimleri olarak bizler, bugün yazık ki sözünü etmeye çalıştığım dejenerasyon içinde boğulmuş durumdayız.

Günümüz Kerbela’larına ışık tutmayı amaçlayan bir eser

Özellikle “Galiba Yanlış Anladık” adlı eser okuyucu ve takipçilerimin bu anlamda nefes almalarını sağlayarak, hayata ve kutsallarımıza bakış açısını Kerbübelâ adlı eser ilk cildi ile büyük beğeni topladı ve günümüz Kerbela’larına ışık tutmayı amaçlayan bir eserdi. Bu eseri özellikle tarihsel serencamı günümüze getirerek aslında tarihin sadece tekerrürden ibaret olduğunu ve tarihsel süreçte “Hüseyni”lik ve “Yezit”liğin hep var olduğunu, hak ve batıl mücadelesinin kıyamete kadar devam edeceğini, asıl hicretin içimize olması gerektiğini, içimizdeki Yezit ile mücadele edebildiğimiz sürece “Hüseyni” olabileceğimizi bir roman edası içinde nakşetmeye çalıştım. Duygu ve mantık terazisini kurmaya çalışarak mümkün mertebe “objektif” davranmaya çalıştığım bu 4 cilt okuyucu ve takipçilerimin bilinç dünyasını tazeleyecek ve özellikle içsel yolculuklarına eşlik edecek, ilke ve hakkaniyet kantarına tek başlarına çıkmalarını sağlayacaktır kanaatindeyim. Yanlışları yokmuş gibi görmeye devam edersek yanlışın bir parçası olacağız. Doğruyu söylemeden, doğruca eylemeden sadece ‘yanlış var’ diye bağırırsak vicdanımızı sahte bir teselliyle avutacağız. “Birileri artık bu yanlışları düzeltmeli” deyip kenara çekilirsek yükü omuzlamanın külfetinden eleştirmenin kolaycılığına kaçmış olacağız. “Kendimi düzeltirsem yeryüzü bir yanlıştan kurtulacak” şuuru içinde emrolunduğu gibi dosdoğru kalmak kaydıyla yaşarsak, işte o zaman gerçekten bir şey yapmış olacak ve kim bilir belki o zaman gençlerimize yaşayan bir örnek olarak hem kendimizi hem de onları bu ateşten kurtaracağız!” Yazarımızın eserlerine www.ridvansadikoglu.com adresinden ulaşabilirsiniz. (Haber Merkezi)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi