Video Haber: Suudi Rejimi 13 yaşındayken tutuklanan çocuğu idamla yargılıyor

Video Haber: Suudi Rejimi 13 yaşındayken tutuklanan çocuğu idamla yargılıyor
Suudi Rejimi'nin 13 yaşındayken "isyana teşvik ve terör" suçlamalarıyla tutukladığı Murtaza Karires'i idam etmeye hazırlandığı belirtildi. DİYARBAKIR...

Suudi Rejimi'nin 13 yaşındayken "isyana teşvik ve terör" suçlamalarıyla tutukladığı Murtaza Karires'i idam etmeye hazırlandığı belirtildi.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Suudi rejiminin, 13 yaşındayken "isyana teşvik ve terör" suçlamalarıyla tutukladığı ve 5 yıldır hapishanede esir bulunan Suudi Arabistan vatandaşı Murtaza Karires'i idam etmeye hazırlandığı öne sürüldü. Karires'in 10 yaşındayken "Arap Baharı" kapsamında Suudi Arabistan'ın doğu bölgesinde gerçekleşen protestolar sırasında abisinin güvenlik güçlerince öldürüldüğü, bunu protesto etmek amacıyla eylemlere katıldığı belirtildi. Karires'in, bisikletlerle düzenlenen bu eylemden 3 yıl sonra ailesiyle Bahreyn'e giderken Suudi güçlerince tutuklandığı ifade edildi.

Karires'in yanı sıra şu anda dört gencin daha idam edilme riski altında olduğu belirtildi. Ali Nemr, Davud Merhun ve Abdullah el-Zahir adındaki gençlerin de 2014'te idam cezasına çarptırıldığı belirtildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.