VİDEO HABER - Mardin’den Elazığ ve İdlib’e yardım TIR’ları gönderildi

VİDEO HABER - Mardin’den Elazığ ve İdlib’e yardım TIR’ları gönderildi
https://www.youtube.com/watch?v=gzW-WK9a_D8&feature=emb_title Mardin’de “Yolun İyilik Olsun” kampanyası kapsamında toplanan yardımlar, depremden...

Mardin’de “Yolun İyilik Olsun” kampanyası kapsamında toplanan yardımlar, depremden etkilenen Elazığ ve Malatya ile Suriye'nin İdlib kentine gönderildi.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Mardin Valiliği, İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Mardin Şubesi ve Organize Sanayi Bölgesindeki işadamları işbirliğiyle “Yolun İyilik Olsun” kampanyasında toplanan un, gıda malzemesi, barınma malzemesi, kıyafet ve ayakkabı gibi temel yaşam malzemeleri12 TIR’a dolduruldu. İnsani yardım malzemesini taşıyan 12 TIR, düzenlenen törenle Elazığ ve Malatya'daki depremzedeler ile Suriye'nin İdlib kentindeki savaş mağdurlarını gönderildi.  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan uğurlama töreni, konuşmalarla devam etti. Burada konuşan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Mardin olarak Malatya ile Elazığ'daki deprem ve Suriye'de yaşanılan dram nedeniyle ihtiyaç sahiplerine onların yanında olduklarını belirtmek üzere yardım gönderdiklerini söyledi. Vali Yaman, “Mardin Valiliğimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, Organize Sanayi Bölgemiz, müftülüğümüz ve hayırseverlerimizle birlikte 12’inci aracımızı deprem bölgesine ve İdlib'e gönderiyoruz. Tabi parasal yardımlarımızı Kızılay ve AFAD'a gönderiyoruz. Bu farkındalığı bütün hemşehrilerimizden bekliyoruz. Allah razı olsun Mardin yine her zamanki gibi üzerine düşen görevi yapıyor." dedi. Mardin Organize Sanayi Bölgesinin her zaman üzerine düşen görevi yaptığını belirten Mardin Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nasır Duyan da emeği geçenlere teşekkür etti. AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç ise depremin ardından halkın seferber olduğunu ve ellerinden gelen yardımı yaptığını dile getirdi. Konuşmaların ardından İl Müftüsü İsmail Çiçek’in yaptığı dua ile yardım TIR’ları konvoy halinde yola çıktı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.