VİDEO HABER - Koronaya rağmen ailelerin eylemi sürüyor!

VİDEO HABER - Koronaya rağmen ailelerin eylemi sürüyor!
https://www.youtube.com/watch?v=xj5F_sfAdzg&feature=emb_title   Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla Diyarbakır HDP il binası önünde...

Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla Diyarbakır HDP il binası önünde eylem yapan aileler,  eylemi Koronavirüse rağmen devam ediyor. Aileler salgına karşı alınan tedbirler kapsamında sosyal mesafe kuralına uyuyor

 

DİYARBAKIR YENİGÜN - Çeşitli tarihlerde çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla Diyarbakır HDP il binası önünde eylem yapan aileler, Koronavirüse tehlikesine rağmen eylemlerine devam ediyor. Evlat nöbeti tutan aileler, tüm zorluklara rağmen kararlı tutumlarını değiştirmiyorlar. Aileler, tek amaçlarının çocuklarının geri gönderilmesi olduğunu belirtiyorlar.

2015 yılında fırında çalışan daha sonra kandırılarak dağa kaçırılan oğlu Fatih Demir (24) için 13 Eylül 2019'da Diyarbakır'ın Hani ilçesinden evlat nöbetine katılan Abdullah Demir, evladını almadan nöbetini sonlandırmayacağını söyledi. Demir, "278 gündür evladımız için buradayız. 278 yılda geçse çocuklarımıza kavuşmadan biz burayı terk etmeyeceğiz. 5 yıldır bir düğüne gitmedik ve bayramlaşma yapmadık. Coronaviruse rağmen eylemimize devam ediyoruz. Ramazan da dâhil biz buradaydık. Bayram olmasına rağmen bayramımız buruk geçti. Lütfen sesimizi duyan herkes bize yardımcı olsun." dedi.

Oğluna gelmesi için çağrıda bulunan Demir, "5 yıldır senin peşinden koşuyoruz. Suriye'ye, Kandil'e her yere gittim ama seni bana göstermediler. Eğer fırsat bulursan adalete, devlete teslim ol. 13 kişi ailesine kavuştu ve şu an hepsi birlikteler. Devlete teslim olamıyorsan peşmergelere teslim ol. Burada sana ceza vermeyecekler ve ailenle yaşamana izin verecekler." ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.