VİDEO HABER: Kar nedeniyle 6 aydır kapalı kalan yol açıldı

VİDEO HABER: Kar nedeniyle 6 aydır kapalı kalan yol açıldı
Muş İl Özel İdaresi ekipleri, kar nedeniyle 6 aydır kapalı olan Çavuştepe mevkiinde yol açma çalışmalarını tamamlayarak karla mücadele mesaisini bitirdi. DİYARBAKIR...

Muş İl Özel İdaresi ekipleri, kar nedeniyle 6 aydır kapalı olan Çavuştepe mevkiinde yol açma çalışmalarını tamamlayarak karla mücadele mesaisini bitirdi.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Muş Merkeze bağlı Üçevler grup köylerine Çavuştepe mevkiinden giden yolun açılmasıyla İl Özel İdaresi Ekipleri karla mücadele çalışmalarını bitirdi. Yaklaşık 6 aydır kapalı olan ve kar kalınlığının yer yer 14 metreyi bulduğu yol, 4 iş makinesiyle bir aylık karla mücadele çalışması sonucunda açıldı. Üçevler grup köyleri için daha kısa mesafede bulunan Çavuştepe mevki, tipi, fırtına ve coğrafi yapısından dolayı açılamazken mayıs ayının artasında ancak açılabildi.

Köylülerin mağdur edilmemesi ve kente ulaşımın sağlanması için Özel İdare ekipleri, kış mevsimi boyunca Derecik, Ilıca, Ağıllı vadisinden geçen 42 kilometrelik yolu açıyordu. Çavuştepe mevkiinden geçen 22 kilometrelik yolun açılmasıyla vatandaşlar daha kısa sürede kente ulaşabilecekler. Ramazan ayında oruç tutarak yol açma çalışmalarını sürdüren ekipler, çığ tehlikesine rağmen çalışmalara ara vermeden yolun tamamını açtıklarını söylediler.

“4 tane iş ile makinesi bütün yol çalışmalarını yapmış bulunuyoruz”

Tamamlanan karla mücadele çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, "Üçevler Grup köy yolumuzun alternatif yolu olan Çavuştepe mevkiinde dün itibarıyla yol çalışmalarımızı tamamlamış bulunmaktayız. Üçevler Grup köy yolları için 2 yolumuz vardır. Birincisi, Derecik, Ilıca, Ağıllı vadisinden giden yaklaşık 42 kilometrelik yolumuzdur. İkincisi ise daha kısa olan Çavuştepe mevkiinde 22 kilometrelik yolumuzdur. Vatandaşımızın talebi de kısa olan yolun açılması yönündedir. Bu sene etkili olan kar yağışı bu alternatif yolun geç açılmasına sebep oldu. Biz 4 tane iş makinesi ile bir aylık çalışma neticesinde bu bölgenin bütün yol çalışmalarını yapmış bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Rotatif operatörü Celal Tüver ise 4 aydır yol açma çalışmalarında çalıştığını belirterek, "Yaklaşık 4 aydır biz karla mücadele yapıyoruz. Şu anda Çavuştepe mevkiinde Üçevler yolunu açıyoruz. Burası son köyümüzdür. Kar çok yüksek, kar kalınlığı çok yüksektir. Rüzgar ve tipiden dolayı kar çok sert olmuş, açmakta zorlanıyoruz. Şu an oruçlu olduğumuz halde yol açma çalışmalarına devam ediyoruz. Vatandaşların daha rahat ulaşım sağlamaları için çalışıyoruz. Bu açtığımız yol 6 aydır kapalıydı. Üçevlere diğer taraftan ulaşım sağlanıyordu. Buradan ilk defa yol açıldı." şeklinde konuştu.

Kepçe operatörü İlhami Dağlardan da kar kalınlığının 14 metreyi bulduğunu aktararak, "Üçevler Grup yolunu açıyoruz. Çavuştepe mevkiinde çalışmalarımızı tamamladık. Yer yer 5-10 hatta 14 metreye kadar kar kalınlığı bulunmakta. Çığ tehlikesine rağmen vatandaşın yolunu açmaya çalışıyoruz. Tabii ki Ramazan olduğu için oruçluyuz. Oruçlu oruçlu çalışmak durumunda kalıyoruz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.