VİDEO HABER - Hatalı ölçüm yapan alkolmetre vatandaşı mağdur ediyor

VİDEO HABER - Hatalı ölçüm yapan alkolmetre vatandaşı mağdur ediyor
https://www.youtube.com/watch?v=5Sfs7RoDwhA&feature=emb_title Mardin'in Nusaybin ilçesinde trafik ekipleri, yol kontrolü esnasında gazeteci Arif Altunkaynak'ın...

Mardin'in Nusaybin ilçesinde trafik ekipleri, yol kontrolü esnasında gazeteci Arif Altunkaynak'ın alkollü olduğu gerekçesiyle ehliyetine el koydu. Altunkaynak'ın yapılan kan testinde alkollü olmadığı ispatlandı.

DYARBAKIR YENİGÜN - Perşembe akşamı Nusaybin Devlet Hastanesinde yatan bir hastaya, ailesiyle birlikte ziyarete giden Altunkaynak, hastane dönüşünde polis noktasında kimlik, ehliyet ve alkol kontrolünden geçti. Trafik uygulamasında 0.59 promil alkollü olduğu gerekçesiyle ehliyetine el konulan Altunkaynak, bunun kendisine hakaret olduğunu belirterek hastaneye başvurdu. Altunkaynak, hastanede yapılan kan testinde alkolsüz çıkınca mahkemeye itirazda bulundu.

"Polis, kan testini kendi imkânlarınızla yapın"

Polisin ceza kesmesi sonrası Altunkaynak, 155 Polis merkezini arayarak kan testi için ekip talep etti. Böyle bir imkânları olmadığını belirten polis merkezi, gazeteciyi karakol ekibine yönlendirdi. Arama noktasına gelen karakol ekipleri, böyle bir uygulamanın olmadığını, kan testini vatandaşların kendi imkânlarıyla yaptığını belirterek bölgeden ayrıldı. Polisin cihazında bir yanlışlık olduğunu, hayatı boyunca alkol ve benzeri içecekler içmediğini, alkolden ceza kesilmesinin kendisine 'hakaret' olduğunu belirten Altunkaynak, aynı saatte Nusaybin Devlet Hastanesine başvurduğunda burada ikinci şoku yaşadı. Görevli doktor, hastanede alkol için kan testi yapılmadığını belirtti.

"Kanda alkol çıkmadı"

Altunkaynak, bunun üzerine hastanede tutanak tutulmasını isteyerek, bir yakınının yardımıyla Kızıltepe Devlet Hastanesine gitti. Burada yapılan kan testleri sonucu gazeteci Altunkaynak'ın kanında alkol olmadığı ve sonuçların temiz olduğu anlaşıldı. Durumu sağlık uzmanlarına soran Altunkaynak, alkometrede çıkan sonucun, içilen bir meyve suyu veya yenilen bir yemekten olma olasılığının yüksek olduğunu kaydettiler. Altunkaynak, polisin kestiği ceza makbuzları, laboratuvar sonucu ve hastanelerde aldığı fişlerle Nusaybin Sulh Ceza Hâkimliğine itirazda bulundu. İtiraz evraklarını kabul eden mahkemenin, resmi kurumlardan alacağı raporlar üzerine karar vermesi bekleniyor.

"Hem maddi hem de manevi olarak mağdur edildim"

Hayatı boyunca alkol ve benzeri ürünlerden uzak durduğunu ve bununla mücadele ettiğini, olayla hem maddi ama en önemlisi manevi olarak mağdur edildiğini kaydeden Altunkaynak, "Gece boyunca Nusaybin ve Kızıltepe Devlet Hastanelerinde masum olduğumu ispat etmekle uğraştım. Alkolden ceza yazılmasını kendime, yaşamıma, dünya görüşüme, bulunduğum ortama hakaret olarak görüyorum. Manevi olarak büyük mağduriyet yaşadım. Şimdi mahkemenin kısa sürede kararını açıklayıp daha fazla mağdur edilmememi bekliyorum. Olanda bir hayır vardır düsturuyla hareket ediyorum." dedi. Altunkaynak, vatandaşların bu durumda mağdur olmamaları için ceza kesildikten sonra en kısa sürede kan testi yapmalarının şart olduğunu, masumiyetlerini bundan başka kanıtlayacak bir yol olmadığını ifade etti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.