VİDEO HABER - Evlere bitişik elektrik panoları tehlike saçıyor!

VİDEO HABER - Evlere bitişik elektrik panoları tehlike saçıyor!
https://www.youtube.com/watch?v=URjE8p-oZt4&feature=emb_title Bağlar’da evlere bitişik olan elektrik panoları büyük tehlike saçıyor.  Şeyh Şamil...

Bağlar’da evlere bitişik olan elektrik panoları büyük tehlike saçıyor.  Şeyh Şamil Mahallesi 641'nci sokakta evlere bitişik olan elektrik panolarının alev alması mahalle sakinlerini korku dolu anlar yaşattı. Faciadan dönülen olaya teki gösteren mahalle sakinleri yetkililerden bu soruna çözüm bulmasını istedi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Merkez Bağlar ilçesin Şeyh Şamil Mahallesi 641'nci sokakta evlere bitişik olan elektrik panolarının alev alması mahalle sakinlerini korku içerisinde bırakırken, mahalle sakinleri, yetkililerden soruna çözüm bulmalarını istiyor. Alev alan elektrik panolarını görünce çocuklarını evden çıkardığını söyleyen mahalle sakinlerinden Mehmet Öncer, çocuklarını dışarı çıkardıktan sonra DEDAŞ ve itfaiyeyi aradığını belirtti. Öncer, “Sabah uyandığımda dışarıdan sesler geldiğini duydum. Dışarı çıkıp etrafıma bakınca elektrik panosunun alev alev yandığını gördüm. Alev alınca ne yapacağımı bilemedim, aniden çocuklara dışarı çıkmaları için seslendim. Çocuklarımı dışarı çıkardım” dedi.

‘Elektik direğini pencerenin önünde kabul etmiyorum’

Elektrik panolarının evlerine bitişik olduğunu ve bu durumun kabul edilemez olduğunu belirten Öncer, “Çocuklarımı dışarı çıkardıktan sonra DEDAŞ' ı aradım. Daha sonra itfaiyeyi aradım. Onlar gelinceye kadar alevlere kendim müdahale ettim. DEDAŞ yetkilileri bize elektrik panolarını dışarı çıkartmayacaklarını söyledi ama daha sonra dışarı çıkardılar. DEDAŞ, panoları dışarı çıkardıktan 15 gün sonra panolar yandı. Ben onlardan şikayetçi olacağım. Elektik direğini pencerenin önünde kabul etmiyorum. Elektrik kablolarını benim evimin kolonlarına bağlayıp çevredeki evlere bağlıyorlar. Bu kabloları alev alsa kim nasıl müdahale edecek.  Yetkililerin bu işe bir el atmasını istiyoruz” dedi.

‘Komşularım beni arayınca çok korktum ve koşarak eve geldim’

Olayı komşularından duyduğu gibi çok korktuğunu ve eve koşarak geldiğini belirten Bedriye Öncel ise, eve gelince çocuklarının korkudan kapıyı açmadığını söyledi. Öncer, “Penceremin hemen dibindeki elektrik direğine bağlı elektrik panosu bir anda alev almış. İçerde çocuklarım vardı. Çocuklarım panikleyip yan odaya kaçmışlar. Evde değildim. Komşularım beni arayınca çok korktum, koşarak eve geldim. Çocuklarım korkudan kapıyı açamadılar” diye konuştu.

‘Yetkililer çözüm bulmazlarsa sorumlular onlardır’

Elektrik panosunu evine bitişik olmasını istemediğini belirten Öncer,"Eşim vefat ettiği için çocuklarımı yalnız bırakıp çıkamıyorum. Elektrik panosunu iki parça iple bağlamışlar bundan dolayı benim ve çocuklarımın can güvenliği yok. Ben bu panoyu evimin yanında penceremin dibinde istemiyorum. Yetkililer bu sorunu gidersinler eğer sorunu gidermezlerse ve çocuklarıma bir şey olursa sorumlular onladır. Evim 4 katlı bir binadır hepimiz mağduruz ve şikayetçiyiz” ifadelerini kullandı.

‘Komşularımızla perişan bir durumdayız’

Komşuların yardımıyla çocukları evden çıkardıklarını belirten Ekrem Özbey, şöyle konuştu:

“Sokaklar dar olduğu için evimin dibine elektrik direklerini koymuşlar. Pano alev almış. Komşular yanan elektrik panosunu görmeseydi komşumun çocukları zarar görebilirdi. Pano alev alırken komşuların yardımıyla çocukları içerden çıkardık. Daha sonra panodaki ateşi söndürdük. Komşularımızla perişan bir durumdayız.”

‘Evlerimizde korku içinde yaşıyoruz’

Yetkililerden sıkıntıların giderilmesi için çağrıda bulunan Özbey, “Çoğu evlerimiz dış cephe kaplama olduğu için en ufak bir kıvılcımda alev alır. Bunu DEDAŞ'a 20-25 defa sıkıntıyı bildirmişim. Panolar alev aldığından beri evlerimizde korku içinde yaşıyoruz ve endişe duyarak evden çıkıyoruz. Yetkililere sesleniyorum. Bizlere yardımcı olsunlar. Bizim bu sorunumuza bir an önce çare bulsunlar. Panoları müsait bir yere yerleştirmelerini istiyoruz. Panolar daha fazla tehlike arz etmeden daha iyi bir yere bıraksınlar” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.