Video Haber: Ekinleri yanan çiftçi alevlerin arasında kaldı

Video Haber: Ekinleri yanan çiftçi alevlerin arasında kaldı
Mardin'de arpa tarlasında çıkan yangında 300 dönüm ekin küle dönerken, tarlasındaki yangına traktörüyle müdahale eden çiftçi, alevlerin arasında...

Mardin'de arpa tarlasında çıkan yangında 300 dönüm ekin küle dönerken, tarlasındaki yangına traktörüyle müdahale eden çiftçi, alevlerin arasında kalarak yaralandı.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Yüksektepe (Gırêalê köyü) mahallesinde arpa ekili tarlada yangın çıktı. Yangın 300 dönüm arpayı küle çevirirken, tarlasındaki yangına traktörüyle müdahale etmek isteyen çiftçi Kemal Kandemir, traktörü bozulunca alevlerin arasında kalarak yaralandı.

Olay, Kızıltepe bağlı Yüksektepe Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kandemir kardeşlere ait arpa ekili tarlada yangın çıktı. Yangını gören tarla sahipleri ve köylüler, itfaiyeye haber vererek, traktör ve küreklerle de yangını söndürmeye çalıştı. Bu esnada traktörü bozulan tarla sahiplerinden Kemal Kandemir, bir anda alevlerin içerisinde kaldı. Alevlerin kendisine sıçraması sonucu yaralanan Kandemir, Mardin Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yangın daha sonra ormanlık alana da sıçrarken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri ile köylülerin çabaları sonucu yangın güçlükle söndürdü. Çıkan yangında 300 dönüm arpa ekini küle dönerek büyük çapta maddi zarar meydana geldi.

Yangının yol kenarına atılan sigara izmaritinden kaynaklandığı iddia ediliyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.