VİDEO HABER - Diyarbakır'daki 10 lise ‘Proje Okulu’ seçildi

VİDEO HABER - Diyarbakır'daki 10 lise ‘Proje Okulu’ seçildi
https://www.youtube.com/watch?v=aBd0XUtcS38&feature=emb_title   Millî Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliği...

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliği doğrultusunda 2020-2021 eğitim-öğretim yılında aralarında Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin de olduğu Diyarbakır'daki 10 lise, "Proje Okulu" olarak seçildi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Resmî Gazete'de yayımlanan 01.09.2016 tarih ve 29818 sayılı Millî Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliğince Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün 09.04.2020 tarih ve 6287886 sayılı yazısı ile Diyarbakır'ın merkez Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ile beraber Çınar, Bismil, Dicle ve Ergani ilçelerinde bulunan 10 İmam Hatip Lisesi "Proje Okulu" olarak listeye kaydedildi. Merkez Yenişehir ilçesinin tek ve ilk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin, proje okulu olarak seçilmesi ilçedeki öğrencilere umut oldu. Daha önce de ilçede birçok ilklere imza atarak mezunlar yetiştirmiş Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, şehir yapısı içerisindeki konumu ve fiziki imkanları ile öğrencilerin tercihleri arasında ilk sıraya aday durumda. Okulun eğitim sürecindeki geçmişi, başarıları, fiziki ve donanımsal özellikleri hakkında bilgi veren Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yücel Aksoy, proje okullarının avantajlarına vurgu yaptı.

‘Okulumuz Türkiye'nin ilk kız imam hatip lisesidir’

Okullarının 2005-2006 eğitim-öğretim yılında, Diyarbakır Merkez İmam Hatip Lisesi bünyesinde açıldığını hatırlatan Aksoy, "Okulumuz, 2014 yılında Yenişehir ilçesinde, sadece kız öğrencilerin kayıt yapabildiği Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüşerek Türkiye'nin ilk kız imam hatip lisesi olarak kayıtlara geçmiştir." ifadelerini kullandı. Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak ilk mezunlarını 2018 yılında verdiklerini ifade eden Aksoy, "2019'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü kampüsündeki 24 derslikten oluşan yeni binasında hizmet vermeye başlamıştır. Bu süre içerisinde okulumuz, çeşitli üniversitelere öğrenci yetiştirmiş, ilahiyat, tıp, hukuk, eğitim ve fen-edebiyat fakültelerine çok fazla öğrenci yerleştirmiş bir profile sahiptir." şeklinde konuştu.

‘Kız öğrenciler açısından büyük bir avantaj’

Sadece kızların eğitim gördüğü bir okul olması münasebetiyle kız öğrenciler açısından büyük bir avantaj sağladığına dikkat çeken Aksoy, "Ayrıca okulumuzun şehir merkezinde olmasından dolayı servis sorunu yaşanmazken, şehrin dört bir yanından ulaşım sağlanabilmektedir." dedi. Aksoy, "Mükemmel öğretmen kadromuzla, ferah ve geniş sınıflarımızla, konferans ve kapalı spor salonlarımız ile geniş bahçemizde öğrencilerimize hizmet vermekteyiz." diye belirtti. Proje okulu olarak seçilmeleri dolayısıyla sınav sistemi ile kayıt alabileceklerini belirten Aksoy, şunları söyledi:

“Millî Eğitim Bakanlığı 2016 yılında hayata geçirdiği yeni uygulama ile bazı okullarımızı proje okuluna çevirdi. Özellikle Fen, Anadolu ve İmam Hatip Liselerinden bazıları proje okulu olarak seçildi. Öğrencilerin sınavla alındığı bu proje okulları listesine bu yıl okulumuz da alınmış oldu. Proje okulumuza bu yıl sınav sistemi ile 60 öğrenci alacağız.”

Öğrenciler sınavla alınıyor

Proje okulları ile diğer eğitim kurumları arasındaki farklılıklara da değinen Aksoy, "Proje okulları, öğrencilerin sınavla yerleştirildikleri eğitim kurumlarıdır. Genellikle sınırlı kontenjanları mevcuttur. Sınav puanı yüksek olan öğrenciler tercih yaparak bu okullara kayıt yaptırmaktadırlar. Bu okullarda var olan beceri atölyelerinde öğrenciler istedikleri projeleri gerçekleştirebiliyorlar." dedi. Okullarının sadece kız öğrencilere yönelik proje okulu olarak seçilmesinin Yenişehir ilçesi için bir ayrıcalık olduğuna dikkat çeken Aksoy, "Yenişehir ilçesinde sadece kızların eğitim gördüğü imam hatip lisesi olarak tek başına hizmet vermesi, kız öğrencilerimiz ve velilerimiz açısından bir ayrıcalıktır. Daha önce öğrencilerimiz Yenişehir ilçemizden Kayapınar'daki kız proje okullarına tercih yapıyorlardı. Artık ilçemizde de proje okulumuz açıldığı için öğrencilerimiz rahatlıkla bizi tercih edebilirler. Bu öğrenci ve velilerimizi güzel bir şekilde karşılayacağımızın bilinmesini isteriz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.