VİDEO HABER - Banklara ‘sosyal mesafe’ ayarı!

VİDEO HABER - Banklara ‘sosyal mesafe’ ayarı!
https://www.youtube.com/watch?v=ashAE-51-bA&feature=emb_title   Koronavirüs ile mücadele kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediye yapı ekibi,...

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediye yapı ekibi, salgına karşı şehrin birçok yerine vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlarda, sosyal mesafe kuralına uygun banklar yapmaya başladı

DİYARBAKIR YENİGÜN - Belediye tarafından yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının bulaşma riskine karşı şehrin birçok yerine vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlarda, sosyal mesafe kuralına uygun oturulacak yerler yapılıyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediye yapı ekibinde faaliyetlerini yürüten ustalar, özellikle denetim ekiplerinin belirlediği kalabalık noktalar başta olmak üzere Diyarbakır’ın birçok noktasında sosyal mesafe kuralına uygun banklar yaptıklarını söyledi. Çalışmaya Gazi Caddesi ve Nebi Cami civarından başladıklarını belirten ustalar, vatandaşlarımızın sağlığını korumak ve Covid-19 salgınının bulaş riskini ortadan kaldırmak için belediye olarak böyle bir faaliyet yürüttüklerini ifade ettiler.

‘Sosyal mesafeyi korumak için ahşap oturaklar yapıyoruz’

Yetkili birimlerin, Gazi Caddesinde 10’ar kişilik insan kabalıklarının oluştuğunu tespit ettiklerini belirten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yapı ekibinden Abdullah Biroğul, “Yetkili arkadaşlarımız Gazi Caddesinde denetim yaparken onarımını yaptığımız bu banklarda 10 kişilik gurupların oturduğunu görüyorlardı. Bundan dolayı Covid-19 virüsüne karşı sosyal mesafeyi korumak için ahşap oturaklar yapıyoruz. Yani her bir cephesine bir kişi oturacak şekilde dört kişilik yerler inşa ediyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığını düşünerek bu uygulamayı yapıyoruz. Çünkü eğer birinde Covid-19 virüsü bulunursa kalabalık gruplarda diğerlerine bulaşma riski çok fazla. Bizler de bu riskin önüne geçmek için böyle bir uygulama yapıyoruz” dedi. Sosyal mesafe kuralına uygun oturak çalışmalarını Gazi Caddesi dışında Diyarbakır’ın birçok noktasında da yürüteceklerini belirten Biroğul, “Şu an Diyarbakır Gazi Caddesinde bu çalışmayı yürütüyoruz. Fakat Diyarbakır’ın kalabalık olan yerlerinde özellikle park gibi alanlarda bu çalışmayı yürütüyoruz.” şeklinde konuştu.

‘Vatandaşların sağlığı için banklarda bu işlemi yapıyoruz’

Covid-19 virüsüne karşı vatandaşların sağlığını korumak için böyle bir faaliyet yürüttüklerini belirten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi marangoz yapı ekibinden İlhami Seven, “Coronavirus (Covid-19) salgınından dolayı sosyal mesafe kuralına uygun oturulacak yerlerde tedbirler alıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığını düşündüğümüz için banklarda bu işlemi yapıyoruz. Ayrıca Covid-19 virüsü vatandaşlarımıza bulaşmasın diye de böyle bir uygulama yaptık. Sosyal mesafe kuralına uygun oturulacak yerlerin işlemlerini bugün Gazi Caddesi ve Nebi Cami alanlarında yapıyoruz. Fakat bu işlemi Diyarbakır’ın birçok yerinde de yapmaya devam edeceğiz.” diye belirtti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.