Video Haber: Atıldığı takıma başkan oldu

Video Haber: Atıldığı takıma başkan oldu
37 sene önce Çınarspor’da kalecilik yaptığı zamanlarda hakeme kırmızı kart göstermesinden dolayı takımdan atılan Latif Doğan, 20 senedir takımın...

37 sene önce Çınarspor’da kalecilik yaptığı zamanlarda hakeme kırmızı kart göstermesinden dolayı takımdan atılan Latif Doğan, 20 senedir takımın kulüp başkanlığını yapıyor. “Futbol benim her şeyim” diyen Doğan, “Futbolu hiçbir zaman bırakmadım. 17 sene sonra Genel Kaptanımız Yaşar Özcan beni çağırdı. Böyle bir durum var yapacak mısın dedi. Bende yapacağım dedim. 20 senedir bir fiil kulüp başkanlığı yapıyorum. İnşallah da devam edeceğiz” dedi

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Şirvan Oktay GÖRER/Yenigün Özel

DİYARBAKIR - 1982 yılında hakeme kırmızı kart gösterdiği için Çınarspor takımdan gönderilen eski kaleci Latif Doğan, 17 yıl sonra aynı takıma başkan oldu.  Türkiye’de en uzun süreli kulüp başkanlığı rekorunu da elinde bulunduran Doğan 20 yıldır takımının başında. Çınarlıların deli başkan diye tanımladığı Doğan, oyuncularına prim verebilmek için arsasını, televizyonunu ve buzdolabını satmış. Futbolun kendisi için her şey olduğunun altını çizen Latif Doğan, ömrü yeterse Çınarspor’a 41 yıl başkanlık yapmak istiyor.

“Futbolu hiçbir zaman bırakmadım”

1982 yılında oynadığı bir karşılaşmanın hakemiyle arasında yaşananların ardından hayatının değiştiğini gazetemize anlatan Çınarspor Kulüp Başkanı Latif Doğan, “Bir pozisyon oldu, hakeme gittim itiraz ettim. Hakem bana tam sarı kart verecekken üzerine yürüdüm. Gelme dedi. Ondan sonra hakem kartını cebine koyarken ben onu cebinden çıkardım. Kırmızı kartı ona verdim olay bu. Zaten şampiyonluk maçı oynuyorduk. Beraberlik de bize yetiyordu. Ondan sonra o maçta mağlup olduk. Daha sonra başkan olsun hocalar olsun kızdılar. Bundan sonra artık sen oynamayacaksın dediler.Bende zaten gelmiyorum dedim ondan sonra askere gittim. Ama futbolu hiçbir zaman bırakmadım. 17 sene sonra şuan ki genel kaptanımız Yaşar beni çağırdı. Böyle bir durum var yapacak mısın dedi. Bende yapacağım dedim. 20 senedir bir fiil kulüp başkanlığı yapıyorum. İnşallah da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Bu sene şampiyon olacağız”

Takımı ligden lige taşıyan Doğan, “Ben geldiğim zaman takım ikinci amatördeydi. İkinci amatörden birinci amatöre çıktık. O sene bazı kulüplerle toplantı yaptık. İşte birinci amatörlerin deplasmanları falan olsun ondan sonra deplasman maçlarımızı yaptık. En son zaten biz bütün maçlarımızı Bismil’de yapıyorduk. Bismil’de şampiyon olduk, süper amatöre çıktık. Zaten süper amatöre çıktığımız sene aradan iki sene geçti 2016-2017 sezonunda şampiyon olduk. 2017-2018 sezonunda şampiyonluğu kıl payı kurtardık. Şuan da ikinci sıradayız aramızda iki puan var. Allah’ın izniyle bu sene şampiyon olacağız” dedi.

“Futbol benim her şeyim”

Takıma yaptığı fedakârlıkları anlatan başkan Doğan, “Bir gün kaymakam bizi çağırdı dedi bu takımın hali nedir işte hep mağlup oluyorsunuz falan. Dedik kaymakam bey çocuklara bir prim verelim ki galip gelelim. Dedi çıkın bu maçı alın adam başı 100 lira para vereceğiz. Bizde maçımızı aldık. Çarşamba günü kaymakam beyin yanına gittik, şuan Hakkari Valisi İdris bey, gittik kaymakamın yanına. Siz şakadan anlamıyor musunuz nerden getireyim dedi. Bunun üzerine benim de yukarıda arazim vardı onu sattım futbolculara öyle verdim. Ama İdris beyin bize borcu var. İnşallah ben Hakkari’ye gidip onun bir çayını da içeceğim. Futbolcuların yol paraları ve yemekleri için buzdolabı ve televizyonumu da sattım öyle maçlara gittik. Futbol benim her şeyim. Aziz Yıldırım 18 yıl yaptı. Ben 20 sene. İlhan Cavcav 40 sene yaptı şöyle takım onun olduğu için yaptı. Ama inşallah bizim ömür yeterse 41 yıl yapacağım yani diyorlar ya 41 kere maşallah inşallah biz onu geçeriz” şeklinde ifadeler kullandı.

“Latif başkanın sırrı futbola olan aşktır”

Latif başkanın 17 yıl sonra futbola geri dönüp takıma uzun yıllar hizmet etmesini saygı duyulacak bir durum olduğunu belirten Çınar Spor Genel Kaptanı Mehmet Yaşar Özcan, “Latif başkanla şartlardan dolayı fazla beraber oynayamadık. Fakat 55 yıllık bir arkadaşlığımız var. Latif başkan futbolculuk döneminde agresif ve rakip takım forvetlerine geçit vermeyen biriydi.17 yıl sonra futbola geri dönüp bu kadar uzun yıl hizmet etmesi saygı duyulacak bir durum. Bunu takdir ederseniz ki liglerde bunu yapan çok az yönetici bulunur. Latif başkanın sırrı aşktır. Yani futbola olan aşktır. Arazisini satıp prim ödeyen birisinin sırrı ne olabilir başka. Futbol hastalığı mı diyelim, aşkı mı diyelim artık takdir sizin. Çınarlılar yıllardır deli başkan derler. Bugün bile samimiyetten gelen bir hitap şeklidir. Gelen birileri olursa ‘Deli nasılsın’ der. Bu şekil bakıyorlar sevdiklerinden dolayı” diye konuştu.

“Latif Doğan denildi mi akla deli başkan gelir”

Latif Doğan’ın onlara futbolu sevdiren biri olduğunu dile getiren taraftar Mehmet Emen ise, “Çınar Belediye Spor denildiği zaman yağmur, kar kış demeden her zaman tribünde yerimizi almaya devam edeceğiz. Bu şekilde takımımıza destek vereceğiz. Başkan Latif Doğan ise bize futbolu sevdiren büyük ağabeylerimizden, gerek genel kaptan Yaşar hoca olsun bize futbolu sevdiren ve güzellikleri tattıran ağabeylerimize sonsuz şükranlarımızı borçluyuz. Şuan takım halen onların elinde.Buna devam etmelerini canı gönülden istiyoruz. Başkan Latif Doğan denildi mi akla deli başkan gelir. Her zaman takımın başında fedakârlık yapmıştır maddi ve manevi fedakârlık yapmıştır” diye belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.