Video Haber: Ailelerin evlat nöbeti 18. Gününde

Video Haber: Ailelerin evlat nöbeti 18. Gününde
3 Eylül'de HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önüne gelen ailelerin başlattığı oturma eylemi 18. gününde 43 aile ile devam ederken, er Emrah Avunan’ın...

3 Eylül'de HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önüne gelen ailelerin başlattığı oturma eylemi 18. gününde 43 aile ile devam ederken, er Emrah Avunan’ın amcası Muhittin Avunan, kendisini sosyal medyada hedef gösterenlere tepki gösterdi. Bu arada Şırnak'tan gelen Jırki ve Tatar aşireti temsilcileri, aileleri ziyaret etti

DİYARBAKIR  YENİGÜN - Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiası ile HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önüne gelerek eylem başlatan ailelerin evlat nöbeti 18. gününde de devam ediyor. 43 aile ile devam eden oturma eylemine katılan kaçırılan çocukların yakınları, kendilerinin sosyal medya üzerinden hedef gösterilmesine tepki gösterdi. 2015 yılında Şırnak'ın Cizre ilçesinden kaçırılan yeğeni er Emrah Avunan için Elazığ'dan gelerek oturma eylemine katılan Muhittin Avunan, sosyal medyada kendisinin DEAŞ terör örgütü üyesi olarak gösterilmesine tepki gösterdi.

“BENİM GEÇMİŞİMİ ARAŞTIRSINLAR”

Avunan, “Ben kendim Bingöl Solhanlıyım, benim kimliği burada, o iddiaları söyleyenler ve bana DEAŞ’çı diyen var. Buradan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne sesleniyorum, gelsin benim geçmişimi araştırsınlar bir de bu sözleri söyleyenlerin geçmişini arasınlar. Kim PKK’lı, kim DEAŞ’çı ve kim örgütçüdür gelsinler araştırsınlar. Bugün bir şey bulamıyorlar bizleri farklı farklı sözlerle lanse ediyorlar. Kim kimin köpeğidir gelsinler buraya ortaya çıkar. Biri dili kullanıyor, biri dini kullanıyor. DEAŞ da FETÖ de, PKK da ne kadar benim polisime askerime silah sıkanın ve benim devletime yan bakan hepsi terör örgütüdür. Ben bunları söyleyebiliyorum, başka diyecek sözlerim yok onlara” dedi.

“ANALARIN ACILARINI PAYLAŞIYORUZ”

Bu arada ailelere  yapılan destek ziyaretleri sürüyor. Şırnak'tan gelen Jırki ve Tatar aşireti temsilcileri aileleri ziyaret etti.

Eylem yapan ailelerle tek tek görüşen ve sorunlarını dinleyen Arslan Tatar, oturma eylemi yapan annelerin yanında olduklarını göstermek amacıyla Şırnak'tan geldiklerini söyledi. Anaların acılarını paylaşmaya geldiklerini belirten Tatar, “Ailelere onların yanında olduğumuzu söyledik. Artık bu saatten sonra kimse ölmesin diyoruz. Huzur, barış ve kardeşlik gelsin. Hep birlikte ülkemize sahip çıkalım. Şer odaklarını ve nifak tohumlarını bertaraf edelim. Bundan sonra çocuklarımızın eğitimiyle uğraşalım. Kan dökülmesine sebep olanları Allah kahretsin. Bu coğrafyada çok acılar çektik, analar artık ağlamasın” diye konuştu.

“ARTIK GÜZEL GÜNLERİN GELMESİNİ BEKLİYORUZ”

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası (ŞTSO) Başkanı Osman Geliş ise Şırnak’tan ailelerin acılarını paylaşmaya geldiklerini söyledi. Geliş, “Annelerin ağladığı, annelerin mutlu olmadığı bir ülkede toplumun mutlu olması mümkün değildir. Bu ülkemizin büyük sorununa hepimizin el atıp artık kanın değil, güzelliklerin ve güzel günlerin gelmesini bekliyoruz” diye konuştu. Yapılan konuşmanın ardından kanaat önderleri ile aşiret temsilcileri daha sonra bölgeden ayrıldı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.