VİDEO HABER - 3 çocuklu yetim aile yardım eli bekliyor!

VİDEO HABER - 3 çocuklu yetim aile yardım eli bekliyor!
Maddi imkânsızlıklardan ötürü İstanbul'dan Batman'a gelen, 2 odalı derme çatma evde yaşam mücadelesi veren 4 nüfuslu Turan ailesi, yetkililerden ve hayırseverlerden...

Maddi imkânsızlıklardan ötürü İstanbul'dan Batman'a gelen, 2 odalı derme çatma evde yaşam mücadelesi veren 4 nüfuslu Turan ailesi, yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Batman merkez 19 Mayıs Mahallesi İbn-i Sina Caddesi'nde, tek katlı derme-çatma kiralık bir eve, kız kardeşini yardımı ile yerleşen ve olumsuz koşullarda yaşam mücadelesi veren 4 nüfuslu Turan ailesi, 2 aylık dulluk maaşından başka gelirlerinin olmadığını belirtti. Eşi vefat ettikten sonra maddi imkânsızlık nedeniyle Batman'da kiralık bir eve taşınmak zorunda kaldıklarını belirten Semra Turan, yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor. Bir yıl önce, kocasının vefatının ardından 3 yetim çocuğuyla İstanbul'da olumsuz koşullarda yaşamak zorunda kalan anne Semra Turan, kız kardeşinin de yardımı ile Batman'a taşındığını, kız kardeşinin ve komşularının yardımıyla geçindiklerini belirtti. Anne Semra Turan, "Eşim bir yıl önce vefat etti. Üç çocuğum var. İstanbul'da geçimimi sağlayamadığımdan, kız kardeşim Batman'da bize ev tuttu. Şu anda kız kardeşimin yardımı ile geçinebiliyorum. Kız kardeşim de nereye kadar bana yardımcı olacak. Her 3 çocuğum da okul okuduğundan çalışamıyorum. Batman'a yeni taşındım. Şu anda ev eşyalarım olmadığı gibi evimde beyaz eşya da yok. Batman'da çalışmaya gücüm de yok. Benim tek gelirim; iki ayda bir aldığım dulluk maaşıdır. Dulluk maaşıyla da geçinemiyoruz. Sizin aracığınızla yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyorum." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.