Video Haber: ​"Öğrenmenin yaşı yoktur"

Video Haber: ​"Öğrenmenin yaşı yoktur"
Gaziantep’te kendileri için açılan kursa katılan yaşlı kadınlar, okuma yazma öğrendikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, öğrenmenin yaşının...

Gaziantep’te kendileri için açılan kursa katılan yaşlı kadınlar, okuma yazma öğrendikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, öğrenmenin yaşının olmadığını söylediler.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Gaziantep’te “Okuma Yazma Seferberliği” kapsamında kendileri için açılan kursa katılan yaşlılar, 60 yaşından sonra okuma-yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Gaziantep’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı “Okuma Yazma Seferberliği” kapsamında kentte yaşlılar için kurs açıldı. Okuma yazma bilmedikleri için birçok zorluk yaşayan kadınlar, açılan okuma yazma kurslarına giderek, eğitim alıyorlar.

Kentte Milli Eğitim Bakanlığının koordinasyonluğunda “Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın” sloganıyla başlatılan seferberlik kapsamında her geçen gün okuma yazma öğrenenlerin sayısı da artmaya devam ediyor. Şehitkamil Belediyesi tarafından 2013 yılında başlatılan okuma yazma seferberliği sayesinde bugüne kadar 4 bin 338 kişi okur yazar oldu.

Açılan kurslara okuma yazma bilmeyen 40 yaş üstü kadınlar yoğun ilgi gösterirken, kadınlara okuma yazmanın yanında matematik bilgisi de veriliyor. İlerlemiş yaşlarına rağmen eğitimlerini büyük bir aşk ve azimle sürdüren kadınlar, bu şekilde günlük hayatlarında yaşadıkları sorunların da üstesinden çok rahat bir şekilde gelebilmeyi amaçlıyorlar.

Seyrantepe Aile Merkezi’nde açılan okum yazma kursunda eğitim alan 60 yaş üstündeki kadınlar, bir ay süren eğitimlerden yararlandı. Kadınlar, okuma yazma bilmedikleri dönemde özellikle hastanede ve ulaşımda çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını, okuma yazma öğrendikten sonra artık sorun yaşamadıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

Bilmemenin değil, öğrenememenin ayıp olduğunu belirten 60 yaşındaki Cennet Kılıç, “Okuma-yazmayı bilmiyordum ama şimdi çok güzel okuyup yazabiliyorum. Telefon numaramı ezberledim ve önceden adımı bile doğru düzgün yazamıyordum. Şimdi istediğim doktora gidebiliyorum ve yaşım 60’a gelmiş ama okumanın yaşı yoktur. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır. Belediyemizin açtığı kurstan yararlandık. Bu kursu okum yazma bilmeyen herkese tavsiye ederim. Gençlerimizden okuma yazma bilmeyen çok ama utandıkları için gelmiyorlar. Utandıkları için gelmek istemeyenler çok. Ben bu yaşta ve hasta olduğum halde gelmek istiyorum. Diplomamı alıp, ortaokula da kayıt yapmayı istiyorum.” dedi.

Okum yazma bilmeyen herkese kursa katılmaları tavsiyesinde bulunan 67 yaşındaki Beşire Minkara da “Okuma yazma bilmeden önce çok eziyet çekiyordum. Kapının önüne çıkıyordum ve telefonla arama yapmak için birinin gelmesini bekliyordum. Bu yüzden aklıma koydum. Allah bu kursu açanlardan razı olsun. Okumanın yaşı yoktur. Ben 67 yaşındayım, buraya gelerek okuma yazma öğrendim. Yaşadığım bir olay benim zoruma gitmişti. Bir yerden bir yere gitmek için her otobüsü durduruyordum. Otobüs şoförünün biri bana kızdı. Ona okuma yazma bilmediğim için durdurmak zorunda kaldığını söyledim. Ama şimdi gelen otobüslerin nereye gideceğini üzerindeki yazıyı okuyarak biliyorum. Okuma yazma bilmeyenler, ‘biz 60, 70 yaşındayız’ demesinler. Bu kursu herkese tavsiye ediyorum. Allah bu kursları açan herkesten razı olsun.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.