Vali Güzeloğlu, Çermik’te esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Vali Güzeloğlu, Çermik’te esnaf ve vatandaşlarla buluştu
Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Çermik ilçesinde düzenlenen toplantılar kapsamında esnaf ve vatandaşlarla...

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Çermik ilçesinde düzenlenen toplantılar kapsamında esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Burada konuşan Güzeloğlu, Çermik ilçesinin sadece bölge ve Diyarbakır'ın değil, termaldeki tek merkez ve Türkiye'nin bir marka kenti haline geleceğini vurguladı

DİYARBAKIR YENİGÜN - Esnaf ve vatandaşların sorunlarını birinci ağızdan dinleyip çözüm önerileri istişare etmek üzere Diyarbakır’ın Çermik ilçesine giden Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, “Esnaf ve Halk Buluşması” toplantısına katılarak esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Çermik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapılan toplantıya Güzeloğlu’nun yanı sıra Çermik İlçe Kaymakamı Nazlı Demir, Vali Yardımcısı ve Diski Genel Müdürü Ahmet Naci Helvacı, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Belediye Başkanı Şeyhmus Karamehmetoğlu, DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, Karayolları Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, kamu kurum yöneticileri, oda başkanları, esnaflar ve vatandaşlar katıldı. “Esnaf ve Halk Buluşması” toplantısına katılanlara hitap eden Vali Güzeloğlu, Çermik'te bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Konuşmasının başında toplantının düzenlenmesine öncülük eden Diyarbakır Esnaf Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu’na teşekkür eden Güzeloğlu, tek hedeflerinin huzur ve güven içerisinde kalkınma olduğu belirtti.

 ‘En büyük zenginliğimiz de bu birlik ve beraberliğimizdir’

Mahalle muhtarları, kanaat önderleri ve STK’lar ile yapılan toplantıya atıfta bulunan Güzeloğlu, “Çermik'te bugün yaklaşık 3 saatlik bir toplantıda devam eden yatırımları, yapacağımız hizmetleri özellikle 2020 yılında Büyükşehir Belediye Başkanlığımız olarak yatırım bütçemizi gözden geçirdik. Her bir talebi, her bir yatırımı, altyapıdan, yoldan, içme suyundan, karayollarının yatırımlarına kadar sosyal-kültürel altyapı projelerine kadar gözden geçirdik. Bütün bunların bir tek hedefi var; Bugünümüzü dünden yarınımızı bugünden daha iyi eğlemek. Huzur ve güven içerisinde ülkemizin, Diyarbakır’ımızın ve Çermik’in kalkınmasını sağlamak. Daha iyiye ve güzele giderken el ele ve gönül gönüle birlikte hizmet vermek ve katkı sağlamak. Bunu yaptığımız takdirde İnşallah gelecek her gün bugünkünden çok daha güzel olacak. Çünkü bunu yapacak gücümüz var. İrademizi var. Zenginliğimiz var. En büyük zenginliğimiz de bu birlik ve beraberliğimizdir. Allah bozmasın” dedi.

“Çermik marka kent haline gelecek”

Çermik ilçesinin sadece bölge ve Diyarbakır'ın değil, termaldeki tek merkez ve Türkiye'nin bir marka kenti haline geleceğini dile getiren Güzeloğlu, “Bununla ilgili çalışmalarda hamdolsun düne göre çok daha iyiyiz. Ama daha iyisini istiyoruz. Öncelikle biraz önce ifade ettiklerimizin bir kısmını esnaflarımız ile paylaşmak için ifade edeceğim. Çermik’in ulaşımında Ergani'de Siverek bağlantılarının karayolu bağlantısının en kısa zamanda ve İnşallah çok nitelikli bir standartta tamamlanmasının peşindeyiz. Devam eden 2020 yatırım programında bunun hayata geçmesi ve böylelikle erişimin kolaylaşması, esnafımızın termal ve sağlık için Çermik’e gelen herkesle ticaretini arttırması, nafakasını, gelirini çoğaltması. Çünkü termal turizmin sadece turizm işletmesine değil oraya gelen her kişi üzerinden esnafına vatandaşına çok büyük bir katkısı olduğunu biliyoruz. Bunu da sağlayacağız. Geçen yıldan kalan altyapılarda yol ve benzerlerini de inşallah bu yıl Karayollarımız bitiriyor. Sanayiye kadar olan yeri söyledik. Onu da bitireceğiz. Bittikten sonra da alanda refüj düzenlemesi, peyzaj düzenlemesini iki tarafta gerekiyorsa parke düzenlemesini kısaca çiçek gibi girişi olacak. Çermik’in içinde pırıl pırıl bir geçişi İnşallah sağlayacağız” diye konuştu.

Turizm Bölgesi'nde turizm mastır planı

Turizm Bölgesi'nde turizm mastır planının ne yapılacağının, Ne olması gerektiğinin, şu anda çalışmasını başlattıklarının altını çizen Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Çünkü bir planınızın olması lazım. Ne yapacaksınız? Nasıl yapacaksınız? Ne zamanda yapacaksınız? Onu çalışıyoruz. O bölgeyi bir çekim merkezi haline getirdiğimiz zaman ki içine o projenin Çermik'te kesinlikle fizik tedavi merkezi koyacağız. Sadece yazın gelen değil ya da belli zaman gelen değil 12 Ay tedavi için gelen herkese hizmet eden böylelikle sürekli orada ilçeye Turizm ve ekonomik anlamda katkı veren bir döngü gerçekleşecek. Yine merkezde üniversitemize bağlı buna bağlı eğitim veren ve turizm bağlamında nitelikli eleman yetiştiren bölümlerin açılmasını İnşallah 2021 eğitim yılında planlıyoruz. Özellikle merkezde Çok uzun zamandır hem Kaymakam Hanım hem Belediye Başkanımız haklı olarak sokak sağlıklılaştırılması ve çağdaşlığın kazandırılması. Dün Kalkınma Ajansı toplantımızı yaptık onunda projede desteğini sağladık. İnşallah Çermiğimize o da hayırlı olsun. Onu da buradan sizinle paylaşıyorum. Tarımda biraz önceki toplantıda ifade edildi. Özellikle tarımsal ürünlerin markalaşmasında ve esnaf üzerinden bunun satışa konu edilmesinde biz hem Büyükşehir Belediyesi olarak hem Kırsal Kalkınma birimi olarak hem de Tarım Bakanlığı olarak desteğimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Esnaf bu ülkenin milletin kendisidir”

Güzeloğlu, “Özellikle yerel markalaşmada Çermik’in organik ürünlerinde badem vb. ürünlerinde ve bunların son ürüne dönüşmesinde yapacağımız katkıyla aslında yerel ekonomide tarımdan ticarete üretimden turizme kadar bir döngü gerçekleşecek. Çermik’e ne kadar çok insan getirirsek ne kadar çok kişiyi Çermik ile buluşturursak Çermik'te esnafımızın ve insanımızın hayatı ve ekonomisi gelişmiş olacaktır. Özellikle termal turizmde yeni sondaj kuyuları açarak var olan su kapasitesi ve var olan rezervlerin çoğaltılmasını sağlayacağız. Bu kullanılabilir suyun sadece termalde değil tarımda şehir ısıtmasında ve benzeri diğer alanlarda kullanılması gibi Çermik’e çok yüksek bir nitelik kazandıran Türkiye çaplı bir çekim merkezi konumuna getirecektir. Özellikle termale bağlı sera yetiştiriciliği, sebze ürünleri ve buna bağlı gelir artışı Çermik ekonomisinde ve tarım merkezi olmak üzere gelişme perspektifinde çok yeni bir çığır açmış olacağız. Biz biliyoruz ki esnaf bu ülkenin milletin kendisidir, gerçeğidir. Devraldığı terbiyeyle edeple kapısını gönlünü sofrasını açık tutan gönül eridir. Yok ve yoksula para pul beklemeden yardım eden, kârını düşünmeden komşusunun siftahını gerçekleştiren aynı zamanda bizi temsil eden Hakikaten bu milletin kendisidir. Onun için esnafımızın gelişmesi ve kalkınması demek aslında ülkenin kentin ve Çermik’in kalkınması demektir. Böyle değerlendiriyoruz. Diğer kurumlarımızda da yaklaşımı böyle gerçekleştiriyoruz. Belediye Başkanımız, Kaymakam hanımın işbirliği ile Çermik’in gelişmesi ve kalkınmasında bize ilettiklerini çok çabuk karşılamaya çalışıyoruz. Çermik Bölgesinde teröre karşı dimdik duran, varlığıyla dosta güven düşmana ürperti veren birlik ve beraberliğiyle bunu net gösteren bir İlçemiz. Onun için Çermik hizmetin en iyisini hak ediyor. Bizde bunun en iyisini yapmak için gayret ediyoruz” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından söz alan esnaf ve vatandaşlar talep ve şikâyetlerini Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’na iletme fırsatı buldu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.